3 zile în Paris

Visezi și tu la o călătorie în Orașul Iubirii? Astăzi îți voi spune povestea mea despre cum m-am îndrăgostit de Paris, de ce mi-a plăcut atât de mult și cum să profiți din plin de o mini vacanță de 3 zile, cu toate că ți se pare că o viață întregă nu ar fi suficientă să descoperi toate locurile uimitoare și toate secretele Parisului.

Încă din copilărie am fost fascinată de acest oraș datorită filmelor și operelor de artă inspirate de acolo. Se pare că Parisul era leagănul artei și a frumosului. Astăzi vă povestesc cum am petrecut eu 3 zile în Paris și vă voi împărțăși câteva sfaturi ce sper să vă ajute pentru a avea o experiență de neuitat acolo.

Cum ajungi in Paris?

Din București sunt zboruri directe spre Paris și cel mai probabil vei ateriza la Charles de Gaulle, care este un aeroport imens, așa că ține cont de asta când vine vremea să te întorci acasă. De aici poți lua transportul în comun, trenul sau taxiul. Trenul pleacă de la Gare de l’Est, Gare du Nord sau Gare de Lyon. Dacă vrei să optezi pentru taxi, noi am luat Uber și am fost super impresionați de ei, mai ales de felul în care erau îmbrăcați toți șoferii la cămașă și cu eșarfă. Ah! Paris..

Cea mai bună perioadă pentru a vizita

Perioada mea preferată este primăvara-vara, pentru că totul înflorește și poți să vizitezi grădinile Monet’s Gardens și Versailles. În această perioadă grădinile sunt foarte colorate, cu diferite flori și vei avea o experiență uluitoare. Vara sunt diferite concerte în aer liber și diferite festivaluri de film unde vei avea șansa să cunoști cu adevărat cultura franceză.

Cazare

Asta depinde desigur de bugetul tău. Noi am găsit un apartament foarte franțuzesc și spațios pe AirBnb unde gazda, Francois, ne-a așteptat cu vin local și ciocolată. Cine spune că francezii nu sunt de treabă? Recomand cu încredere AirBnB, poți găsi oferte bune în locații centrale.

Prima zi în Paris

Călătoria noastră a început desigur cu renumitul “La tour Eiffel” pe care vă recomand să-l vizitați în prima parte a zilei pentru a evita aglomerația și în plus vei avea șansa să admiri Parisul de dimineață, vei putea să faci poze și să admiri totul în liniște. Nu uita să te întorci și seara când se aprind luminițele, ce creează o atmosferă magică care te transportă în filmul romantic,, La vie en rose”. Pentru a savura cu adevărat stilul parizian, cumpără-ți o beretă și plimbă-te seara dea lungul Senei și încheie seara cu o cină la unul din restaurantele de pe apă.

După, urmează L’Arc de Triomphe, unde vei admira un peisaj unic către Champs-Elysées. Dacă ai timp, urcă 284 de scări către vârful Arcului unde vei vedea o panoramă a întregului oraș, arhitectura și monumentele ce au un farmec aparte. Aici sunt o grămadă de zone verzi unde poți lua o pauză. Zona este înconjurată cu diverse restaurante și cafenele. Recomand cafeneaua Brioche Doree acolo poți savura un croissant delicios și o cafea, ce poate fi mai parisian decât atât.

Mai departe am vizitat Grand Palais care este un monument emblematic al arhitecturii franceze situat lângă Petit Palais – un fel de Peleșul mic și mare. Grand Palais este un muzeu de artă și o sală de expoziție care merită văzut. Clădirea în sine și interiorul sunt o piesă de artă.

Nu am petrecut foarte mult timp la Grand Palais așa că ne-am plimbat pe podul Pont Alexandre III, unul dintre cele mai fascinante din Paris pentru că oferă o panoramă către Turnul Eiffel, Champs Elysées și Sena. Am vizitat podul în timpul zilei așa că nu a fost foarte aglomerat. De pe pod poți admira statuile aurii, lămpile antice și bărcile ce trec pe sub pod. Pont Alexandre III apare în filmul romantic „Midnight in Paris” pe care îl recomand să-l vezi înainte de excursie.

Apoi, ne-am plimbat puțin și prin Place de la Concorde, cea mai mare piață din Paris unde vei găsi Fontaine des Mers și Fontaine des Fleuves, iluminate pe parcusul serii.

Cina am luat-o în restaurantul Aspic. Nu este un secret că mâncarea este o artă pentru francezi, deci am reușit să gust din plin din arta franceză și am rămas plăcut impresionată de acest restaurant descris de Michellin Guide ca fiind ambasadorul mini bistro-urilor în toată splendoarea sa. Mâncare preparată cu atenție, ingrediente de cea mai înaltă calitate..

Ziua 2 în Paris

A doua zi am vizitat Église Saint-Sulpice una dintre cele mai înalte biserici din Paris și cea mai populară din cauza rolului important în romanul The Da Vinci Code și mai târziu în filmul cu același nume. Aici vei găsi multe restaurante și cafenele unde poți să faci o pauză și să admiri arhitectura unică în stilul bohemian. În mijlocul parcului se află Fountain Saint-Sulpice, înconjurată de castani înfloriți și multe restaurante și cafenele mici. Un loc rupt parcă din basm.

Noi am stat la The Café de la Mairie, un loc iubit de către scriitori și studenți. De asemenea, cafeneaua a fost prezentată și în filmul La Discrète .

După am mers să vizităm cel mai popular muzeu din lume: Musée du Louvre. Aici, pentru ca vizita la Louvre să fie plăcută am câteva sfaturi: muzeul este închis în zilele de marți, cumpără bilete din timp și momentul aproape de închiderea muzeului este cel mai bun timp pentru a-l vizita fără a sta la rând cu orele și fără prea mulți turiști prin preajmă. Posibil să ai o șansă să o vezi pe Mona Lisa fără să stai la coadă mult timp.

Următoarea destinație a fost Notre Dame, o catedrală impunătoare și emblematică, mai ales că apare în romanul de Victor Hugo Cocoșatul de la Notre-Dame la fel și în piesa de teatru cu același nume. Am mers în jurul orei 17:00 și a fost un pic aglomerat. Am așteptat vreo 20 de minute pentru a intra însă am fost surprinsă că intrarea este gratis.

Am luat o pauza la Au Vieux Paris D’Arcole café, pe strada Artemistie 4ème, loc foarte potrivit pentru poze Instagram-worthy. Această cafenea are un anumit je ne sais quoi, oferă o priveliște pitorescă în timp ce-ți savurezi cafeaua sau vinul și urmărești trecătorii.

Ziua 3 în Paris

A treia zi am fost să vizităm Le Moulin de la Galette, de pe dealurile Sannois unde restaurantul oferă o priveliște nemaipomenită a orașului. Acesta este un loc foarte popular din moment ce Renoir a pictat una dintre cele mai renumite lucrări ale sale aici.

Ne-am gândit că nu este o vizită completă, fără un show Moulin Rouge. Pentru a avea șansa să mergi la un astfel de show trebuie să cumperi bilete din timp, ce-i drept cam scumpe dar credeți-mă că merită fiecare euro cheltuit. În zonă sunt multe cafenele drăguțe și faimoase, de exemplu cea care apare în filmul „Amélie”.

Ultimul loc vizitat a fost Sacre Coeur de unde vei observa unicitatea arhitecturii pariziene. Este un loc minunat pentru a mai admira Parisul încă odată și a încheia călătoria.

SONY DSC

Dacă ai ajuns până la sfârșitul articolului, îți mulțumesc pentru răbdare! Sper că experiența și sfaturile mele au fost utile și sper că te-am inspirat și pe tine să savurezi ,,La vie en rose” în Paris.

Citește și articolul despre cum să arăți de milioane fără să spargi pușculița. 

Până pe data viitoare!

XO

Paris
Louvre