7 sfaturi pentru un bronz uniform

Piața produselor de înfrumusețare este plină de produse menite să îți ofere un bronz irezistibil pe tot parcusul anului, însă precum orice ritual de frumusețe, autobronzarea implică niște reguli ce trebuiesc urmate pentru ca pielea să arate cât mai natural și cu adevărat ,,sun-kissed”. De la exfolierea corpului până la hidratare, aceștia sunt pașii pe care ar trebui să îi urmezi pentru a evita petele și aspectul neplăcut:

  1. Optează pentru un exfoliant fără ulei.

Un exfoliant fără ulei te va ajuta să previi apariția liniilor de bronz pentru că uleiul poate crea o barieră care va împiedica produsul să se absoarbă uniform. Recomand cu încredere gomajul de corp de la Sephora din seria Body Polish, și anume cel cu Charcoal.

  1. Exfoliază bine.

Cheia către un bronz natural este exfolierea. Exfoliem bine, insistând mai ales pe la încheieturi. Poți să utilizezi fie scrub, fie perii speciale sau mănuși pentru exfoliere. Expertul de la Victoria Secret recomandă exfolierea pielii și epilarea cu o zi înainte de aplicarea loțiunii autobronzante.

  1. Epilează-te cu o zi înainte.

Cu siguranță că epilarea este o modalitate de a exfolia pielea, dar ar fi bine ca înainte de auto-bronzare să-i oferi pielii suficient timp să se regenereze. Se recomandă epilarea cu 12-24 de ore înainte de autobronzare, pentru a permite porilor să se închidă.

  1. Hidratează pielea.

După exfoliere și epilare, aplică o loțiune foarte hidratantă pe tot corpul, de la mâini până la călcâi și insistă la încheieturi, de obicei acestea sunt cele mai uscate zone. Optează pentru o loțiune hrănitoare fără ulei. Loțiunea mea preferată, am menționat-o și în articolul precedent este Brazilian Bum Bum cream de la Sol de Janeiro.

  1. Nu uita de pudră.

După aplicare loțiunii autobronzante, folosește o pudră pentru bebeluși fără talc, în zonele ca genunchii, coatele și axilele, acestea sunt de obicei cele care trădează faptul că bronzul este ,,fake”. Pudra va fixa culoarea și va preveni apariția petelor.

  1. Masca de lămâi.

Majoritatea loțiunilor autobronzante pot fi îndepărtate cu ajutorul sucului de lămâi și un disc de bumbac. Nu recomand aplicare acidului pe față deoarece este prea dur pentru această zonă  sensibilă.  Mai degrabă, sucul de lămâie este un truc bun pentru zonele mici de pe corp care au nevoie de retușare.

  1. Nu exagera.

Înarmează-te cu răbdare și așteaptă ca  primul strat să se absoarbă și pigmentul să reacționeze pe piele. Stratul 2 ți-aș recomanda să-l aplici a doua zi, în cazul în care nu ești mulțumită de rezultat.

Autobronzantul care îl recomand cu încredere este cel de la St. Tropez Gradual Tan Everyday Pre-Shower Tanning Mousse, un produs excelent și ușor de utilizat.

Sper că sfaturile să vă fie utile, scrieți-mi care este autobronzantul vostru preferat. Nu uita să citești și articolul despre sfaturi pentru un ten sănătos și bine îngrijit.

Până data viitoare,

XO