72 ore în Praga

Goulash, kolach și arhitectură gotică. Aceasta este Praga, o adevărată comoară a Europei ce îți poate oferi un city-break fantastic. Auzisem în trecut despre frumusețea acestui oraș, însă nu mă așteptam să mă impresioneze chiar atât de tare. Se spune că Praga este atât de frumoasă, încât Hitler a decis să nu o distrugă în timpul celui de-al doilea război mondial. Se spune…

Dacă locuiești în Europa sau plănuiești un tur al Europei, trebuie neapărat să vizitezi Praga. Așa că iată cele mai notabile obiective turistice și restaurante ce îți vor face vizita și mai interesantă:

Când vizităm?

Praga este atrăgătoare pe tot parcusul anului, fiecare sezon lăsând o amprentă unică asupra orașului. Perioada mea preferată este sfârșitul primăverii și începutul toamnei. Vremea este foarte plăcută, nici prea cald, nici prea frig. Dacă nu te deranjează vremea călduroasă, vizitează în iunie, iulie sau august – cele mai populate luni.

Plimbându-ne pe străzile centrului vechi – Stare Mestro – ne opream la fiecare pas să admirăm oamenii, muzica și mai ales clădirile. Fiecare străduță are propriul farmec și mai spre seară capătă un anume mister pe care nu l-am mai întâlnit în alte orașe.

Stare Mestro se află în centrul orașului și este un loc bun pentru a-ți începe explorările. În zonă se găsesc multe restaurante, taverne și hoteluri. Te poți caza aici pentru a facilita întreaga excursie sau poți găsi variante drăguțe pe AirBnb.

Unul dintre cele mai remarcabile obiective turistice este Turnul cu Ceasul Astronomic cel mai vechi ceas din lume care încă mai funcționează. Ceasul este din aur și are o mulțime de detalii și elemente. Nu prea îți dai seama cât este ceasul, dar este o atracție interesantă, mai ales că turnul oferă o panorama superbă asupra orașului.

Tot în Stare Mestro se află și Church of Our Lady before Týn. Această biserică impunătoare construită în stil gotic este unul dintre simbolurile orașului Praga și datează încă din secolul 14.

În apropiere se află Podul Charles, unul dintre cele mai vizitate locuri de către turiști și totodată unul dintre cele mai fotografiate obiective turistice ale orașului. Pe pod poți găsi suveniruri interesante pentru cei de acasă, ca picturi și fotografii ale artiștilor locali.

Praga este cunoscută pentru preparatele delicioase, așa că trebuie să încerci mâncarea locală mai ales faimosul Trdelník! Recomand brutăria din centrul vechi TRDLO. Au o grămadă de bunătăți, însă în special acest desert este servit cu Nutella sau înghețată, iar un adevărat gourmand trebuie să le încerce pe ambele.  O altă mâncare tradițională bună este Kulajda, o supa cremoasă de cartofi cu ciuperci, mărar, oțet și ouă poșate deasupra. Sună ciudat, însă este absolut delicioasă. Să nu uităm că Praga este cunoscută pentru berea locală, iar restaurantul medieval U Sedmi Svabu, se laudă cu cea mai bună bere din oraș.

După ore întregi de plimbări pe străzile din Stare Mestro, ne-am îndreptat spre Zidul lui John Lennon. Acest loc este dedicat cântărețului John Lennon, care din păcate nu a vizitat niciodată Praga, dar după moartea sa fanii i-au pictat portretul pe acest perete împreună cu versurile Beatles.

Următoarea oprire, Castelul din Praga – inițial locuința împăraților Boemiei și împăraților romani, acum reședința oficială a Președintelui Republicii Cehe.

Castelul Praga este cel mai mare castel vechi din lume, un complex impresionant care te transportă în perioada cavalerilor și a prințeselor.

 

Castelul este situat în Centrul Istoric din Praga și face parte din Patrimoniu Mondial UNESCO. În apropiere se află Catedrala St. Vitus, ce să vezi, construită  în stil gotic. Tot aici se află și renumita stradă de aur din oraș Golden Lane – o stradă mică între Turnul Bílá și Turnul Daliborka, unde pe ambele părți ale străzii se află o mulțime de case colorate construite încă în secolul al XVI-lea.

Cartierul Evreiesc este un loc impresionant care te va marca. Se spune că Hitler a vrut să-și petreacă bătrânețile la Praga și a vrut să păstreze Cartierul Evreiesc intact, transformându-l în „muzeul rasei dispărute”.  Aici s-au păstrat încă rămășițele vechiului ghetou evreiesc și cea mai veche sinagogă din Europa – Sinagoga Maisel.

O clădire care ne-a atras atenția și care diferă foarte mult de arhitectura orașului a fost Casa care dansează, situată pe râul Vltava, ce oferă o priveliște uimitoare a întregului oraș. The Dancing House este situată în Piața Wenceslas unde veți găsi multe cafenele și restaurante unde puteți savura o cafea sau o bere, pentru că în Praga berea este mult mai ieftină decât apa plată.

Marina Ristorante este situat pe râul Vltava, oferă priveliști uimitoare spre Castelul Praga și este un loc perfect pentru o cină romantică. Mâncarea este delicioasă și poți uita peste meniu chiar aici:

Poți petrece ceva timp rătăcind în Malá Strana sau în traducere Cartierul Mic. Zona este renumită pentru numeroasele străzi pietruite, clădiri vechi și obiective turistice memorabile. Este plină de taverne, atracții interesante și concerte în aer liber.

Una dintre străzile cunoscute din acest cartier este Mostecká – principala stradă comercială cu numeroase buticuri mici cu suvenire autentice hand-made.

Să nu uităm însă de goulash. Restaurantul hotelului U Prince are în general mâncare foarte bună, însă goulash-ul este pe de parte cel mai bun din Praga.

Spre final ieșim oarecum de pe harta turistică și ajungem la Hemingway Bar unde am și finalizat aventura noastră. Acesta se află în apropiere de Podul Carol și oferă o varietate de cocktail-uri interesante. A fost construit în cinstea marelui Ernest Hemingway, unul dintre cei mai cunoscuți iubitori de baruri, deci vei găsi multe cocktailuri create în cinstea lui.

Praga este un oraș absolut superb și foarte accesibil în comparație cu alte orașe din Europa. Ai foarte multe locuri de vizitat și admirat, așa că nu mai sta pe gânduri. Dacă ai sugestii de articole pe care ți-ar plăcea să le citești, scrie-ne în comentarii sau trimite-ne un e-mail la info@georgianamerloi.com. Până data viitoare, stay brave & confident! XOs

Articole similare:

3 zile în Paris

Toate drumurile duc la Roma

Las Vegas pentru cupluri