8 sfaturi pentru un ten sănătos și bine îngrijit

Perfecțiunea tenului pare ceva imposibil de atins. Între mit și realitate, un ten ideal este privit cu prezumție. Când vine vorba despre ,,tenul perfect” majoritatea persoanelor consideră că ține neapărat de moștenirea genetică, de ritualuri sofisticate și produse miraculoase și că este nevoie să-ți petreci majoritatea timpului la SPA. În timp ce factorul genetic joacă un rol important asupra tenului tău,  perfecțiunea acestuia depinde foarte mult și de alegerile pe care le facem zi de zi. Rutina zilnică de îngrijire, produsele folosite, mediul în care trăim, tehnicile de aplicare, toate au un impact major asupra tenului.

Odată cu schimbarea sezonului, trebuie să schimbăm și rutina de îngrijire a tenului, astfel în sezonul rece orice tip de ten are nevoie de o hidratare mai intensă, ca parte a unui regim de îngrijire constant. Tenul se poate reechilibra și regenera corespunzător, în ciuda condițiilor aspre ale mediu.

Pe timpul verii din cauza razelor solare puternice care îmbătrânesc tenul, acesta are nevoie de hidratare și protecție. Totuși, produsele recomandate sunt mai ușoare în textură pentru a nu bloca porii și pentru a intra în piele rapid în condițiile unor temperaturi ridicate, chiar caniculare.

Cu toate acestea, nu ți-ar plăcea să afli cum poți obține un ten curat fără machiaj și fără o multitudine de produse cosmetice?

  1. Încearcă să dormi cel puțin 7 ore pe noapte

Somnul de frumusețe aduce multiple beneficii organismului. În timpul orelor de somn are loc o accelerare a vindecării leziunilor pielii, repararea țesuturilor precum și creșterea mai rapidă a părului și a unghiilor.

  1. Protejează-ți pielea de razele solare

Lumina UVA penetrează mai adânc la nivelul pielii în comparație cu lumina UVB și distruge colagenul, pielea pierzând din elasticitate, ceea ce favorizează apariția ridurilor. Lumina UVA este responsabilă pentru efectele îmbătrânirii, iar lumina UVB este sursa primară a arsurilor cauzate de soare. Așadar protejează-ți zilnic pielea cu ajutorul unor produse de protecție solară care blochează atât lumina UVB cât și UVA, reaplică crema la fiecare două ore și evită expunerea directă la soare în timpul orelor când radiațiile UV sunt cele mai puternice (de obicei între orele 10:00 și 16:00).

Produse recomandate: Spray Photoderma 50+ de la Bioderma, Spray SPF50 de la Avene, Anthelios SPF 50 de la La Roche-Posay.

  1. Relaxează-te și evită stresul

Este important să-ți găsești ,,Inner Zen zone „.  Ia-ți un moment de liniște. Creează o atmosferă pozitivă în jurul tău, găsește activitățile care îți oferă cea mai mare satisfacție şi renunță pe cât se poate la cele care îți dau bătăi de cap. Tensiunea cronică și stresul fizic provoacă creșterea nivelului de cortizon în organism, un hormon care poate descompune colagenul și elastina, conducând în cele din urmă la riduri.

  1. Fii activă și practică regulat sport.

Datorită sportului pielea ta va deveni mai moale, mai curata și mai tânără. Exercițiile fizice te fac să transpiri, astfel se elimină toxinele din organism, datorită factorilor externi (poluarea aerului, cosmetice, mâncare nesănătoasa, fumatul activ sau pasiv) și lasă pielea moale, curata și tânără.

  1. Curăță tenul în fiecare seară.

Un regim de îngrijire corect și complet îmbunătățește și menține un ten mai suplu, mai neted și fără probleme. Demachierea și spălarea pe față sunt importante pentru o piele curată. Folosește un produs pe curățare de tip gel în funcție de tipul de ten care îl ai.

  1. Hidrateză-te!

Cea mai simpla metodă de a avea o piele frumoasă este de a o hidrata regulat indiferent de tipul te ten. Dacă ai un ten uscat folosește o cremă cu hidratare intensă, pe baza de uleiuri, iar dacă tenul tău are tendință de îngrășare folosește o cremă pe bază de apă ce se absoarbe rapid în piele sau un ser hidratant.

  1. Nu exagera!

Nu aplica produse în exces. Curăță tenul în profunzime și hidratează-l în fiecare seară. Pentru un plus de îngrijire, exfoliază o dată pe săptămână și aplică un tratament sau mască doar în zonele în care ai nevoie.

  1. Nu uita de Vitamine

Când vine vorba de obținerea unei pieli strălucitoare, vitamina C este unul dintre ingredientele principale regăsite în produsele de îngrijire. Vitamina C combate semnele de îmbătrânire, repară daunele provocate de soare și protejează împotriva stresului.

Vitamina E este un antioxidant puternic, fiind una dintre cele mai recomandate vitamine pentru îngrijirea pielii. Servește la stimularea creșterii și menținerea colagenului și a altor țesuturi conjunctive în organism.

Pornind de la idea: ,, suntem ceea ce mâncăm’’, pielea ta îți va fi  recunoscătoare dacă înlocuiești carnea roșie, precum şi pe cea excesiv procesată, cu pește. Încearcă să introduci în dieta ta zilnică somon, sardine și macrou, pești bogați în acizi grași omega-3, grăsimi care vor reduce semnificativ inflamația pielii. De asemenea ai grijă ca în fiecare zi, farfuria ta să fie plină cu fructe și legume cât mai diferit colorate și, pe cât posibil, de sezon. Legumele intens colorate, precum broccoli şi morcovii pe care le găsești destul de ușor tot timpul anului, sunt pline de antioxidanți, care vor combate efectele nocive ale mediului în care trăim.

Citește și acest articol despre îngrijirea și prevenirea tenului matur.

Până pe data viitoare,

XO