Acizi de exfoliere The Ordinary pentru fiecare tip de ten

Ești pregătită să introduci în rutina ta de îngrijire un acid pentru exfoliere, ajungi pe pagina celor de la The Ordinary și din 8 produse nu știi care dintre ele este cel mai potrivit pentru tenul tău.

Ei bine, iată-mă în această săptămână înapoi în spatele tastaturii cu un scop important și o țintă sigură: să îți povestesc puțin despre cum un astfel de produs îți poate transforma complet tenul și bineînțeles care dintre ele este cel mai potrivit pentru tine.

Pe piața produselor de îngrijire există în acest moment 3 tipuri de exfolianți: exfolianți chimici, exfolianți mecanici și exfolianți fizici. Nu vreau să intru prea mult în detaliu, dar cred că este important să cunoști diferitele metode de exfoliere pentru a  putea lua o decizie corectă atunci când vine vorba despre tenul tău.

 

acizi de exfoliere the ordinary

 

1. Exfolierea chimică presupune utilizarea unor soluții pe bază de enzime sau acizi precum renumiții AHA și BHA, care odată aplicate pe ten pătrund în piele – unele mai adânc, altele mai puțin – unde acționează prin dizolvarea legăturii proteice dintre celulele moarte. Această acțiune permite curățarea porilor și îndepărtarea celulelor moarte.

2. Exfolierea mecanică presupune utilizarea unor aparate specifice precum laserul sau aparatele de microdermabraziune.

3. Exfolierea fizică constă în utilizarea gelurilor de tip scrub cu mici granule în componența lor. Prin masarea sau frecarea granulelor pe suprafața tenului, se îndepărtează celulele moarte. Nu aș recomanda această metodă de exfoliere, mai ales atunci când există pe piață produse mult mai bune, mai eficiente și mai blânde cu tenul. Aceasta este în general o soluție de scurtă durată și poate fi o opțiune rapidă atunci când ai un eveniment important care se apropie rapid. O ultimă recomandare: nu freca niciodată zahăr, cafea sau alte produse similare pe ten, în ideea de a îți face un scrub home-made. Granulele zaharului sunt prea ascuțite și îți pot irita tenul, iar zațul de cafea este mai benefic pentru pielea corpului care este mult mai puțin sensibilă.

 

BENEFICIILE EXFOLIERII CHIMICE

Introducerea unui produs potrivit de exfoliere în rutina ta zilnică sau săptămânală, te poate ajuta nu numai la îndepărtarea celulelor moarte, dar și la pătrunderea mai adâncă în piele a celorlalte produse pe care le aplici. Pe lângă asta, utilizarea regulată a unui produs de exfoliere, ajută la netezirea tenului texturat, la dispariția petelor post-acneice și chiar în anumite cazuri la menținerea unui ten curat (pentru tenurile post-acneice).

 

TEN USCAT ȘI TEN SENSIBIL

The Ordinary Mandelic Acid 10% + HA – unul dintre cei mai blânzi acizi pentru exfoliere este acidul mandelic datorită mărimii sale moleculare de dimensiuni mici. Acest lucru nu îi permite acidului mandelic să pătrundă adânc în piele, însă oferă o exfoliere a suprafeței tenului foarte eficientă. Acidul Mandelic se aplică seara, fie singur, fie în combinație cu alte tratamente pentru a-l dilua.

acizi de exfoliere the ordinary

The Ordinary Lactic Acid 5% + HA – o soluție perfectă pentru tenul uscat este această variantă blândă de acid lactic, care mai are în componența sa acid hialuronic și un derivat al piperului tasmanian care ajută la calmarea iritațiilor. Se aplică seara pe tenul curat și este recomandat ca la început să îl combini cu o cremă hidratantă pentru a-i da voie tenului să se obișnuiască cu un astfel de produs. Îl mai poți aplica și singur, însă în acest caz este recomandabil să îl utilizezi în primă fază doar de 2-3 ori pe săptămână.

acizi de exfoliere the ordinary

The Ordinary Lactic Acid 10% + HA – un produs aproape identic cu cel menționat mai devreme, diferența fiind nivelul de concentrație a acidului lactic. Acest produs este mai potrivit pentru persoanele care sunt deja obișnuite să folosească acizi activi în rutina de îngrijire.

acizi de exfoliere the ordinary

 

TEN ACNEIC

The Ordinary Salicylic Acid 2% Masque – cu toate că produsele cu acid salicilic de la The Ordinary nu sunt un tratament propriu-zis împotriva acneei, utilizarea unui exfoliant cu această soluție poate ajuta la vindecarea mai rapidă a semnelor, la reglarea texturii tenului și la decongestionarea unor papule. Această mască cu acid salicilic se poate aplica maxim de 2 ori pe săptămână, pe tenul complet curat și uscat. Se lasă pe ten 10 minute, iar apoi se îndepărtează cu apă călduță.

acizi de exfoliere the ordinary

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution – o altă variantă de acid salicilic este această soluție care se poate aplica chiar și zilnic. Această variantă este una mai bună pentru persoanele care se luptă cu ceva mai multă acnee și nu neapărat cu problemele de textură. La fel ca în cazul produselor menționate mai devreme la tenul uscat sau sensibil, aceasta soluție se aplică seara, pe tenul curat, fie singură, fie în combinație cu o cremă hidratantă, nefiind necesară clătirea produsului.

acizi de exfoliere the ordinary

The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution – tonerul cu acid glicolic este un bun prim pas în rutina de îngrijire a tenului acneic și în cazul semnelor post-acneice. Îl poți aplica seara pe tenul curat cu ajutorul unei dischete demachiante, nefiind necesară clătirea.

acizi de exfoliere the ordinary

TEN  NORMAL

The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10% – acidul azelaic este produs în mod natural în piele, iar în această formulă este cunoscut pentru abilitățile sale de a transforma tenul texturat și lipsit de luminozitate. Se poate aplica dimineața sau seara pe tenul curat și nu necesită clătire.

acizi de exfoliere the ordinary

The Ordinary AHA + BHA Peeling Solution – unul dintre cele mai puternice produse din această categorie este cu siguranță AHA + BHA Peeling Solution, pe care sunt sigură că l-ai văzut până acum circulând pe internet. Ei bine, această poțiune magică este soluția ideală împotriva petelor, însă nu este recomandată utilizarea pe tenurile sensibile. Se aplică o dată pe săptămână, pe tenul curat și complet uscat. Se lasă 10 minute, iar apoi se clătește cu apă călduță.

acizi de exfoliere the ordinary

Indiferent de tipul de ten pe care îl ai sau de produsul de exfoliere pe care îl alegi, este important ca pe timpul zilei să porți o cremă cu factor de protecție solară. Produsele de exfoliere cu acizi activi fac tenul mai sensibil la radiațiile solare, așa că este foarte important să te protejezi pe parcursul tratamentului.

Sper ca acest articol să îți fie de folos atunci când te hotărăști să introduci în rutina ta un produs de exfoliere, dar dacă nu ești sigură mă găsești tot timpul direct pe adresa de e-mail info@georgianamerloi.com, unde îți pot răspunde la orice întrebări ai despre tenul tău.

Până data viitoare,

G

 

ARTICOLE RECENTE

Despre Acnee I – tipuri de acnee & mituri

Despre Acnee II – cel mai bun tratament împotriva acneei

Totul despre Acidul Azelaic