Acupunctura facială – secretul tenului tânăr?

Acupunctura este folosită în industria frumuseții de secole și constă într-un ritual chinezesc ce ajută la reducerea durerilor corporale, a durerilor de cap și a multor altor afecțiuni comune. Cum noi suntem toate pasionate de îngrijirea tenului, n-am să discut prea mult despre beneficiile generale ale acupuncturii și mai degrabă despre compenta facială a acestui tratament. Acupunctura facială este din ce în ce mai populară în rândul vedetelor, în mare parte datorită beneficiilor anti-age pe care le aduce.

Acupunctura facială își poate transforma tenul, făcându-l mai ferm, luminos și sănătos și poate aduce beneficii întregului organism.

În ce constă procedura de acupunctură facială?

Folosită în China de mii de ani, acupunctura este recunoscută ca un tratament eficient de către Organizația Mondială a Sănătății. Este superioară altor metode prin faptul că reîntinerește și revitalizează fața, echilibrând procesele fiziologice a întregului organismul.

Dacă ești dispusă să încerci acest tratament, ai grija la alegerea specialistului și verifică faptul că acesta este certificat. Amanda Beisel, unul dintre cei mai recunoscuți specialiști în acupunctură spune: „Funcționează la nivel intern prin optimizarea stării întregului organism în timp ce îmbunătățește simultan aspectul pielii. În general acupunctura este recomandată pentru toți cei curajoși atât timp cât este efectuată de un specialist licențiat în domeniu.”

Procedura constă în plasarea unor ace speciale în locuri bine stabilite pe suprafața pielii. Acestea sunt de regulă extrem de subțiri, iar astfel durerile sunt minore.

Chiar dacă este numită acupunctură facială, aceasta nu ar trebui să se limiteze la zona tenului, deoarece pacientul poate experimenta așa numitul fenomen de congestionare a energiei, ceea ce duce la dureri de cap și disconfort. Specialistul ar trebui să înceapă mai întâi cu corpul și să finalizeze procedura cu fața, astfel încât să te poți bucura deun flux complet de energie care circulă de la picioare până la cap.

Specialistul plasează între 40 și 70 de ace pe față, creând „micro-traume pozitive”. Atunci când corpul le simte trece în modul de vindecare. Conceptul este același ca și la microneedling, dar mai puțin invaziv.

Rănile minuscule create de ace stimulează sistemul limfatic și circulator, care împreună  eliberează substanțe nutritive și oxigen în celulele pielii, hrănind tenul din interior. Ca rezultat pielea este strălucitoare și uniformă. Aceste „micro-răni pozitive” stimulează și producția de colagen, mărește elasticitatea pielii, minimizează liniile fine și ridurile. 

Costurile acupuncturii faciale

Conform acupuncturabucuresti.ro, costul unei ședințe de acupunctura este de 70 de lei, iar un pachet de 10 ședințe constă undeva în jur de 600 lei.

Încă de la prima ședință pielea recapătă culoarea naturală datorită intensificării circulației sanguine. Tenul este mai hidratat, porii se închid și fața capătă un luciu sănătos. Procesul este descris ca: trezirea tenului după un somn îndelungat.  Are loc:

  • Tratarea liniilor fine și a ridurilor

Acupunctura facială sporește suportul nutritiv al osului și mărește grosimea și elasticitatea pielii, la fel prin intermediul unor tehnici poate fi relaxat mușchiul frunții și astfel facilitarea hidratării și netezirii frunții.

  • Mărirea naturală a buzelor

Se spune că prin intermediul acupuncturii la nivelul buzelor poți să obții buze marca Angelina Jolie. Lăsând glumele la o parte, acupunctura mărește în mod natural mușchii gurii. Ajută la restabilirea voluptății buzelor și îmbunătățirea aspectului liniilor fine din jurul gurii.

  • Tratează acneea și petele

Acupunctura facială ajută la tratarea tenului prin îmbunătățirea procesului de detoxifiere a pielii, precum și prin îmbunătățirea imunității împotriva bacteriilor.

De câte ședințe este nevoie?

Un studiu numit  Effect of Facial Cosmetic Acupuncture arată că după 5 sesiuni de acupunctură pacienții au observat rezultate considerabile, dar majoritatea medicilor recomandă 10 tratamente o dată sau de două ori pe săptămână pentru a vedea rezultate optime. După aceste 10 sediuni poți trece la „etapă de întreținere”odată la patru până la opt săptămâni.

Sunt foarte curioasă dacă sunteți dispuse să încercați un astfel de tratament sau dacă ați încercat și care sunt impresiile voastre.

Până data viitoare,

G

 

ARTICOLE RECENTE

Acidul azelaic – când și cum se utilizează

Totul despre Retinol

Își merită La Mer banii? Despre legendara Creme de la Mer