Acupunctura facială – secretul tenului tânăr?

Acupunctura este folosită în industria frumuseții de secole. Acest ritual chinezesc ajută la reducerea durerilor corporale, durerilor de cap și grețurilor. Ați auzit însă de acupunctura facială? Acest tip de acupunctură este din ce în ce mai popular în rândul vedetelor, cu toate că este un ritual vechi practicat des în China. O să presupun că majoritatea dintre noi nu suntem fanii acelor, însă pe de altă parte este bine să știm ce opțiuni avem atunci când vine vorba despre tratamente anti-aging.

Acupunctura facială este similară cu acupunctura tradițională, dar cu o mică excepție. Spre deosebire de injecții, intervenții chirurgicale și Botox, aceasta va transforma tenul, făcându-l mai ferm, luminos și sănătos. Acupunctura facială se concentrează pe sănătatea întregului organism.

Este periculoasă acupunctura facială?

Folosită în China de mii de ani, acupunctura este recunoscută ca un tratament eficient de către Organizația Mondială a Sănătății. Este superioară altor metode prin faptul că reîntinerește și revitalizează fața, în același timp echilibrând procesele fiziologice a întregului organismul.

Dacă sunteți dispuse să încercați acest tratament aveți grija la alegerea specialistului și verificați licența acestuia. Amanda Beisel, unul dintre cei mai recunoscuți specialiști în acupunctură, afirmă: „Funcționează la nivel intern prin optimizarea stării întregului organism în timp ce îmbunătățește simultan aspectul pielii. În general acupunctura este recomandată pentru toți cei curajoși atât timp cât este efectuată de un specialist licențiat în domeniu.”

Despre proces

Chiar dacă este numită acupunctură facială, aceasta nu ar trebui să se limiteze la față, deoarece pacientul poate experimenta așa numitul fenomen de congestionare a energiei, ceea ce duce la dureri de cap și disconfort. Specialistul ar trebui să înceapă mai întâi cu corpul și să finalizeze procedura cu fața, astfel încât să puteți experimenta un flux complet de energie care circulă de la picioare până la cap.

Specialistul plasează de la 40 la 70 de ace pe față, creând „micro-traume pozitive”. Atunci când corpul le simte trece în modul de vindecare. Conceptul este același ca și la microneedling, dar mai puțin invaziv. Dacă vreți să aflați mai mult despre  Microneedling și efectul asupra pielii click și citește articolul de pe blog.

Rănile minuscule create de ace stimulează sistemul limfatic și circulator, care împreună  eliberează substanțe nutritive și oxigen în celulele pielii, hrănind tenul din interior. Ca rezultat pielea este strălucitoare și uniformă. Aceste „micro-răni pozitive” stimulează producția de colagen, prin urmare, mărește elasticitatea pielii, minimizează liniile fine și ridurile. 

Cât costă procedura?

În România, conform acupuncturabucuresti.ro 10 sesiune de acupunctură costă 550 lei sau 115 euro.

În Europa, conform trhervo.com în funcție de salon, prețul începe de la 100$ în sus.

În SUA conform RealSelf.com prețurile încep de la 25 $ până la 1500 $ în funcție de salon.

Rezultate

Încă de la prima ședință pielea recapătă culoarea naturală datorită intensificării circulației sanguine. Tenul este mai hidratat, porii se închid și fața capătă un luciu sănătos. Procesul este descris ca: trezirea tenului după un somn îndelungat.  Are loc:

  • Tratarea liniilor fine și a ridurilor

Acupunctura facială sporește suportul nutritiv al osului și mărește grosimea și elasticitatea pielii, la fel prin intermediul unor tehnici poate fi relaxat mușchiul frunții și astfel facilitarea hidratării și netezirii frunții.

  • Mărirea naturală a buzelor

Se spune că prin intermediul acupuncturii la nivelul buzelor poți să obții buze marca Angelina Jolie. Lăsând glumele la o parte, acupunctura mărește în mod natural mușchii gurii. Ajută la restabilirea voluptății buzelor și îmbunătățirea aspectului liniilor fine din jurul gurii.

  • Tratează acneea și petele

Acupunctura facială ajută la tratarea tenului prin îmbunătățirea procesului de detoxifiere a pielii, precum și prin îmbunătățirea imunității împotriva bacteriilor.

De câte ședințe este nevoie?

Un studiu  Effect of Facial Cosmetic Acupuncture arată că după 5 sesiuni de acupunctură pacienții au observat rezultate considerabile, dar majoritatea medicilor recomandă 10 tratamente o dată sau de două ori pe săptămână pentru a vedea rezultate optime. După aceasta, puteți intra în „etapă de întreținere”odată la patru până la opt săptămâni.

Sunt foarte curioasă dacă sunteți dispuse să încercați un astfel de tratament sau dacă ați încercat care sunt impresiile lăsate. Vă aștept în secțiunea de comentarii. Până data viitoare, stay brave & confident! XO

Postări recente

Frumusețe organică. Ce se află în produsele tale de îngrijire și conceptul green beauty

Met Gala 2019 – Arta de a fi extra

72 ore în Praga