Apa de orez și beneficii asupra tenului

După cum majoritatea cunoaștem, orezul a fost din totdeauna un ingredient de frumusețe esențial în cultura chineză și indiană. Acum companiile coreene lansează o mulțime de produse ce conține orez, așa că am hotărât să clarificăm cum stau lucrurile cu această apă misterioasă, care sunt beneficiile și cum se folosește.

Timp de secole, femeile din China, Coreea, India și Japonia au folosit apa de orez pentru păr și piele. Apa de orez, mai ales cea fermentată, are puterea de a regenera și hrăni pielea, fiind una dintre cele mai vechi și eficace tratamente cosmetice asiatice. Este numită “miracolul frumuseții nipone”, curăță și tonifică tenul, conține vitaminele B1, C, E și minerale care ajută la închidere porilor.

Apa de orez are proprietăți de hidratare ale pielii, dar și de îmbunătățire a circulației sângelui. Ea poate preveni apariția și ameliorarea petelor cauzate de procesul de îmbătrânire. Această poțiune magică poate fi utilizată ca tonic, având un efect ușor astringent. Conține un complex de vitamine B care sunt bogate în inositol ce încetinește procesul de îmbătrânire și îmbunătățește circulația sângelui  – ceea ce favorizează  reducerea porilor dilatați și conferă luminozitate. In plus, apa de orez are avantajul că poate fi folosită pentru toate tipurile de piele: uscată, cu tendință de îngrășare sau sensibilă.

În aceeași ordine de idei, proprietățile calmante ale apei de orez o fac un remediu eficient împotriva iritațiilor sau a arsurilor cauzate de soare. Are un efect răcoritor și împiedică arsurile solare să se înrăutățească în timp, de asemenea, restabilește PH scalpului și al tenului.

Produse cu apă de orez

Cu siguranță apa de orez poate fi preparată și acasă dar ar fi mai bine să cumpărați produse din orez care sunt formulate special pentru piele și păr, pentru a vă asigura că obțineți beneficii maxime. Skin food oferă o gamă largă de produse ce conțin orez, de la măști, spume de curățare și tonere, produsele sunt accesibile și eficiente. Mie mi-a plăcut masca cu extract de orez Rice Mask Wash Off,  îmbunătățește texturii pielii și aceasta este mai netedă și strălucitoare. La fel am încercat și trusa ce conține toate produsele pentru îngrijirea în stil Corean 10-Step Korean Skin Care Routine Set 

Concluzie

Orezul este un aliment nelipsit nu numai din bucătărie dar cu siguranță a câștigat un loc special în rutina de frumusețe. Apa de orez este un produs testat de către timp, fiind folosit încă din cele mai vechi timpuri în produsele de îngrijire destinate tenului și în tratamentele de întinerire ale femeilor asiatice. Aceasta hidratează şi tonifică pielea, întârzie apariţia ridurilor şi chiar regenerează țesutul cutanat. În plus, micșorează porii dilatați. Pe noi ne-a câștigat!

Citește și articolul regimul de îngrijire coreean.

Până data viitoare,

XO