Beneficiile Acidului Glicolic

Acnee, linii fine? Ce zici de exfoliere, regenerare și tratare a coșurilor? Continuăm seria acizilor AHA cu un alt produs miraculos, de această dată pentru exfolierea tenului. Vom descoperi toate misterele și beneficiile din spatele acidului Glicolic și vom vedea dacă acest ingredient merită integrat în rutina ta de îngrijire.

Acidul glicolic face parte din Alfa Hidroxizi – familie de ingrediente naturale – fiind un derivat din trestie de zahar și este adevărata vedetă din industria cosmetică și farmaceutică din ultimii ani. Chanel, Mario Badescu, Drunk Elephant și The Ordinary sunt doar câteva brand-uri ce folosesc acest ingredient în prim plan în produsele lor de îngrijire. Astfel, dacă întâmpini probleme cu pete lăsate de la acnee sau hiper-pigmentare, trebuie să citești acest articol în continuare.

Cum funcționează?

Acidul glicolic reacționează cu stratul exterior al pielii și rupe legăturile care țin împreună celulele moarte și scote la suprafață pielea proaspătă. Datorită faptului că are cele mai mici molecule dintre toți acizii AHA, funcționează foarte bine ca exfoliant. Penetrează pielea foarte bine, fiind foarte eficient la tratarea acneei, porilor dilatați, petelor, a hiperpigmentării, a liniilor fine și a ridurilor.

Conferă luminozitate pielii

Spre deosebire de produsele dure de exfoliere mecanică care pot distruge bariera naturală a pielii, acidul glicolic dizolvă ,,lipiciul” care unește celule moarte, le îndepărtează cu blândețe și lăsă tenul regenerat și strălucitor.

Eliberează porii

Acumularea de celule moarte pe piele provoacă un ten tern cu pori înfundați. Tenul gras are de obicei rate mai lente de exfoliere naturală. Asta îl face susceptibil la înfundarea și dilatarea porilor, fapt ce cauzează puncte albe și/sau negre. Acest acid vine în ajutorul acestei probleme eliminând excesul de sebum și impuritățile acumulate, ceea ce cu timpul diminuează vizibil dimensiunea porilor.

Reduce pigmentarea tenului

Ai găsit un tratament care să elimine acneea, dar ai rămas cu pete de pigmentare în locul lor? Acidul glicolic este regele printre exfoliatori, îndepărtează ușor celulele pielii de pe suprafață,  îmbunătățind astfel tonalitatea pielii și cicatricile ușoare provocate de acnee. Creșterea ratei de reînnoire a celulelor duce la uniformizarea culorii tenului.

Îmbunătățește textura pielii

Spune ,,adios” imperfecțiunilor și tenului texturat. Acidul glicolic, este perfect pentru tratarea acestor probleme. Peeling-ul cu acid ser sau cremă provocă o schimbare subtilă în piele. Aceste soluții vor coji straturile de celule pentru a îmbunătăți tenul si textura pielii.

Tratează acneea

Acidul glicolic este excelent pentru tratarea coșurilor, punctelor negre și cele albe. Pătrunde adânc în piele și favorizează creșterea numărului de celule, astfel accelerează vindecarea acneei și a cicatricelor cauzate de aceasta.

Previne efectele îmbătrânirii

Stimulează producerea de colagen și elastină, ingrediente cheie pentru a avea un ten tânăr și ferm. Colagenul este o proteină care reduce apariția liniilor fine si a ridurilor, iar pielea arată mai fină și mai tânără.

Concluzie

Acidul glicolic are cele mai mici molecule în comparație cu ceilalți acizi AHA. Acest lucru îi permite să pătrundă ușor în piele, să reducă aspectul liniilor fine și al ridurilor, să elimine aspectul tern și culoarea neuniformă și să netezească textura pielii. Cu toate acestea, proprietățile care îl scot în evidență sunt abilitatea de a îmbunătăți factorii naturali de hidratare a pielii și rezultatele nemaipomenite obținute în reducerea semnelor de îmbătrânire. Chiar dacă este un produs miraculos, nu îl abuza. Aplică pentru 10-15 minute o soluție ce conține acest ingredient o dată pe săptămână până ce observi rezultate vizibile. Nouă ne place acest produs de la The Ordinary – The peeling solution pentru rezultatele oferite și pentru prețul super accesibil.

Această postare face parte din seria acizilor AHA. Citește și articolul precedent despre acidul hialuronic.

Până data viitoare,

XO