Beneficiile Acidului Mandelic

Acidul Mandelic s-ar putea sa fie vestea buna pe ziua de astăzi în special dacă te confrunți cu un ten mai sensibil. Nevoia de a exfolia tenul din când în când o cam avem cu toții indiferent de tipul nostru de ten, iar aceasta practică realizată corect și cu produsele potrivite este cât se poate de benefică. În contextul în care acidul glicolic sau alți acizi mai puternici nu sunt tocmai potriviți pentru fiecare, acidul mandelic îți poate veni în ajutor prin natura sa mai blândă și prin multitudinea de beneficii ce îi poate aduce tenului tău.

Ce este acidul mandelic?

Acidul mandelic face parte din categoria acizilor AHA și se poate extrage din migdalele amare. Este o substanță utilizată pe scară largă ca precursor al diferitelor produse cosmetice, dar și farmaceutice ca agent antibacterian pentru tratarea infecțiilor.

Care este diferența dintre Acidul Glicolic și cel Mandelic?

Dacă ne referim la proprietăți sau beneficii, vom afla destul de repede că aceste două ingrediente se aseamănă destul de tare. Diferența majoră dintre aceștia este însă viteza de penetrare a pielii. Datorită dimensiunii moleculare mai mari a acidului mandelic, acesta pătrunde lent în piele și este în general mai blând în comparație cu acidul glicolic. Astfel, riscul apariției iritațiilor este mult mai mic atunci când utilizezi acest ingredient, iar asta îl face mai potrivit pentru tenurile sensibile.

Dacă te confrunți însă cu un ten foarte sensibil sau cu simptome ale cuperozei, este întotdeauna o idee bună să te sfătuiești cu un medic dermatolog înainte de a încerca un astfel de produs.

BENEFICII

Acidul mandelic este utilizat pentru îndepărtarea celulelor moarte de pe ten (rupe legăturile intercelulare și activează astfel regenerarea celulelor), pentru tratamentul fotoîmbătrânirii, pentru estomparea petelor și în procesul de vindecare a acneei.

  1. Tratament anti-aging

Acidul mandelic poate accelera regenerarea pielii prin ruperea legăturilor intracelulare, stimulează formarea de noi celule și fibre de colagen, oferind astfel o exfoliere ușoara și progresivă a pielii.

  1. Tratamentul hiperpigmentării

Acidul mandelic poate ajuta la tratarea melasmei (hiperpigmentarea feței), tocmai datorită faptului că nu provoacă iritații. Procesul de vindecare a petelor este unul mai lent, dar șansele de reușită cresc cu ajutorul acidului mandelic.

  1. Adjuvant în tratarea acneei

Acidul mandelic nu tratează propriu-zis acneea, însă este cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene ce te pot ajuta în procesul de vindecare mai ales în cazul unei acnee minore. Acidul mandelic te mai poate ajuta cu reglarea secreției de sebum și scăderea apariției punctelor negre.

Source: True Beauty Aesthetics

IMPORTANT: Dacă îți dorești să introduci acest produs în rutina ta, dă-i voie tenului să se obișnuiască cu acest produs puternic. Aplică produsul în prima perioadă de 2-3 ori pe săptămână, iar apoi mărește doza treptat până la o dată pe zi. Acidul Mandelic se poate aplica seara, iar pe timp de zi este recomandat să folosești o cremă cu factor de protecție solară, indiferent de anotimp.

În concluzie dacă ai un ten sensibil și cauți de mult timp o metodă de exfoliere care să nu îți irite pielea, căutările sper că au luat sfârșit. Dacă ai întrebări despre rutina ta sau produse despre care nu ești sigură cum să le folosești în mod corect, aștept cu drag mesajele tale pe info@georgianamerloi.com sau direct în căsuța de live chat.

Până data viitoare,

G

 

ARTICOLE RECENTE

Top 10 cele mai bune concealere

Acidul Azelaic – cand si cum se utilizeaza

Acupunctura faciala – secretul tenului tanar?