Beneficiile acidului Mandelic

Până acum, și asta sper că și datorită postărilor noastre anterioare despre acizi, ești familiarizată cu acidul glicolic și cel hialuronic. Dar despre cel mandelic? Ei bine, nici noi nu am știut despre el până recent și este ultimul ingredient din seria acizilor AHA.

Este cunoscut faptul că acidul glicolic ajută la combaterea acneei, a porilor și a producției excesive de sebum. De asemenea, este cunoscut faptul că acidul hialuronic hidratează pielea, previne îmbătrânirea prematură şi redă elasticitatea tenului, reducând liniile fine. Am stabilit ca fiecare acid poate să trateze diferite probleme ale tenului, însă este important să știi care ți se potrivește cel mai bine în funcție de tipul de ten pe care îl ai. Cu toate acestea, în acest articol vei afla toate secretele din spatele acidului Mandelic și poate vei descoperi că exact de acest ingredient are nevoie tenul tău.

Ce este acidul mandelic?

Acidul mandelic este un alfa hidroxic acid (AHA – acizi ce provin din fructe) extras din migdale amare, similar cu acidul glicolic si salicilic. Este o substanță utilizată pe scară largă ca precursor al diferitelor produse cosmetice, dar și farmaceutice ca agent antibacterian pentru tratarea infecțiilor.

Care este diferența dintre acidul Glicolic și cel Mandelic?

Molecula acidului mandelic este de câteva ori mai mare decât cea a acidului glicolic, astfel procesul de penetrare în piele este mult mai lent și în consecință pielea este mai puțin iritată. Din această cauză acidul mandelic este considerat a fi blând și potrivit mai ales pentru pielea sensibilă și foarte sensibilă.

Beneficiile acidului mandelic

Acidul mandelic este utilizat pentru îndepărtarea celulelor moarte de pe ten (rupe legăturile intercelulare și activează astfel regenerarea celulelor), tratamentul fotoîmbătrânirii, estomparea petelor, tratarea acneei și ca agent anti-aging.

  1. Tratament Anti-aging

Acidul dat accelerează regenerarea pielii prin ruperea legăturilor intracelulare, stimulează formarea de noi celule și fibre de colagen, oferind astfel o exfoliere ușoara și progresivă a pielii.

  1. Tratamentul Hiperpigmentării

Acidul mandelic ajută la tratarea melasmei (hiperpigmentare dobândită a feței). Persoanele cu pielea sensibilă nu pot utiliza acidul glicolic, deoarece aceștia cauzează iritații. Iritațiile stimulează celulele producătoare de pigment să producă mai multă melanină. Acidul mandelic este mai blând, nu provoacă iritații și poate fi folosit și de către persoanele cu rozacee.

  1. Tratamentul Acneic

Acidul mandelic este, de asemenea, cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene, astfel, este extrem de util în tratarea acneei. Mai mult decât atât, ajută la reglarea secreției de sebum, reducând astfel apariția punctelor negre și a acneei.

Source: True Beauty Aesthetics

Un sfat important: nu folosiți acizi în combinație cu retinol deoarece aceștia pot interacționa unul cu altul, provocând o iritare extremă și o deteriorare ireparabilă la suprafața pielii. De asemenea, este important să aplici protecție solară pentru că pielea devine sensibilă după aplicarea acidului și are nevoie de extra-protecție. Recomand acid mandelic de la The Ordinary, un produs foarte bun la un preț accesibil.

Așadar, dacă ai un ten sensibil și cauți de mult timp o metodă de exfoliere care să nu irite pielea, căutările au luat sfârșit. Sper că acest articol îți va fi de folos, fie pentru tine fie pentru o persoană dragă ție.

Până data viitoare,

XO