Cărți despre frumusețe, modă și stil care merită să fie citite

Probabil fiecare dintre noi a trecut prin momente lipsite de inspirație. Uneori este greu să te gândești la idei sau tehnici noi de beauty, iar în această situație ai nevoie de un ajutor care să te ajute să treci peste această barieră și să începi să creezi. Pentru mine cărțile au fost o sursă de inspirație întotdeauna. Fie ca ești o fashionista, ori doar pasionată de modă și frumusețe, acestea sunt recomandările mele.

Mult îndrăgita carte Face paint – Istoria machiajului de Lisa Eldridge, ocupă un loc aparte în colecția mea. Comercializarea produselor de machiaj reprezintă o industrie relativ nouă, însă aplicarea machiajului își are rădăcinile încă din antichitate. Lisa Eldrige, unul dintre cei mai populari makeup artiști, cu milioane de followers pe YouTube, a scris despre istoria și evoluția machiajului de-a lungul timpului. Lisa detaliază motivele care stau la baza utilizării machiajului, ingredientele folosite în trecut, impactul machiajului asupra vieții femeilor și viziunea ei despre prezentul și viitorul machiajului. Îmi place această carte deoarece, împreună cu fotografii uimitoare, relatează istoria femeilor prin prisma machiajului. În plus, cartea are o copertă stylish, paginile sunt super-elegante, așa că va arăta minunat pe masuța de cafea.

În afară de machiaj, o altă pasiune a mea este îngrijirea tenului. În prezent rutina de îngrijire coreeană numită și K-beauty este un trend care nu va dispărea prea curând. Toate suntem îndrăgostite de sheet masks, dubla curățare și creme cu extract din melc, dar mai sunt încă multe de învățat despre rutina de frumusețe coreeană. The Little Book of Skin Care sintetizează majoritatea secretelor de frumusețe din cultura asiatică. Cartea este scrisă de Charlotte Cho, un dermatolog renumit care a implementat rutina coreeană de îngrijire în 10 pași. Ea explică detaliat fiecare pas din beauty routine, așa că pentru toți pasionații de skincare și nu numai este o carte care merită atenția voastră.

Ultima carte scrisă de Bobbi Brown Beauty from the Inside Out se concentrează asupra sănătății, încrederii în sine și desigur tehnici de makeup și sfaturi de frumusețe.  Prima parte pune accent pe nutriție, rețete, antrenamente și desigur sfaturi despre cum să depășești stresul. În partea a doua, detaliază frumusețea exterioară, îngrijirea tenului, tratamente de frumusețe, și desigur tehnici de machiaj. La fel vei găsi și interviuri cu Hannah Bronfman, Maye Musk și Elle Macpherson, femei puternice care te inspiră să aspiri spre succes. Idea principală care se întrezărește pe tot parcursul cărții este aceea că frumusețea începe din interior spre exterior. Frumusețe nu este doar machiaj dar și ceea ce mănânci și gândești.

În colecția mea se regăsește și Pretty Honest de Sali Hughes. Renumita jurnalistă discută subiecte: cum să-ți alegi fondul de ten care ți se potrivește, despre Botox, despre machiaj și multe altele. Toată cartea este infuzată cu glume și un umor unic. Oferă sfaturi despre îngrijirea tenului matur, al adolescenților și nu în ultimul rând despre pregătirea tenului de mireasă. Este un ghid practic pentru o femeie modernă ceea ce fiecare din noi are nevoie.

În ultimul rând, vreau să împart cu voi cartea mea preferată despre modă și stil: The Cool Factor de Andrea Linett. Andrea te va îndruma în lumea modei și te va îndruma să-ți găsești stilul personal, ce haine formează baza garderobei, despre layering, cum să te exprimi folosindu-ți imaginația, creativitatea și accesoriile. Orice fashionista, orice femeie interesată de modul în care arată sau orice tânără în căutarea stilului propriu va aprecia această citire. O carte care nu ar trebui sa-ți lipsească din colecția personală, la care vei reveni căutând răspunsuri în nenumărate situații, de-a lungul timpului.

Dacă ai sugestii de cărți interesante te așteptăm în secțiunea de comentarii!

Până pe data viitoare,

XO