Cele mai bune uleiuri naturale pentru ten

Uleiurile naturale faciale devin din ce în ce mai populare datorită rezultatelor pozitive, fără efecte secundare înfricoșătoare. Uleiul sau amestecul de uleiuri pot face miracole pentru piele. Uleiurile naturale din plante sunt deosebit de bune pentru pielea uscată și sensibilă. Împachetate cu substanțe nutritive precum acizii grași omega și antioxidanți, uleiurile faciale pot hrăni pielea și pot îmbunătăți textura, făcând-o moale și netedă.

Chiar dacă tenul tău produce sebum în exces asta nu înseamnă că trebuie să stai departe de hidratare. Un ten deshidratat poate fi în același timp un ten gras. Adaugă câteva picături de ulei în crema pe care o folosești de obicei și bucură-te de beneficii.

Uleiul de Argan

Acest ulei este precum o poțiune magică pentru piele. În afară de hidratarea profundă a pielii, acesta iluminează tonul pielii, elimină petele și uniformizează. Uleiul de argan este non-gras și se absoarbe ușor în piele. Este potrivit pentru toate tipurile de ten.

Uleiul de Gălbenele

Un hidratant excelent pentru pielea uscată, uleiul de gălbenele poate fi folosit și ca loțiune tonică. Repară crăpăturile severe, fiind cunoscut și pentru calitățile sale antiinflamatoare și ajută la calmarea pielii. Este potrivit pentru tenul uscat și sensibil.

Uleiul de Cocos

Datorită proprietăților sale antibacteriene și antifungice, uleiul de nucă de cocos este excelent pentru pielea uscată și inflamată. Poate fi folosit pentru hidratarea din timpul noapții. Uleiul de cocos nu este potrivit pentru pielea acneică sau grasă.

Uleiul de Jojoba

Componentele din uleiul de jojoba se aseamănă cu uleiurile naturale găsite în corpul uman. Din acest motiv, este considerat unul dintre cele mai bune uleiuri pentru piele. Se absoarbe rapid și hrănește pielea din interior conferindu-i o textură mătăsoasă și o strălucire naturală. Este potrivit pentru toate tipurile de piele.

Uleiul de Migdale

Cu cea mai ușoară textură dintre toate uleiurile, uleiul de migdale are proprietăți hipoalergenice și nu provoacă reacții alergice. Bogat în vitamina E și antioxidanți, uleiul de migdale menține elasticitatea pielii făcând-o moale și suplă. De asemenea, este eficient în îndepărtarea petelor. Este potrivit pentru toate tipurile de piele.

Citește și acest articol despre sprâncene perfecte pas cu pas.

Până pe data viitoare,

XO