Ciocolata neagră și beneficiile asupra tenului

Ciocolata neagră este un derivat al boabelor de cacao cu un gust  puțin amar ce o face mai puțin îndrăgită în comparație cu alte tipuri de ciocolată. Pe de alta parte, ciocolata neagră are multe beneficii asupra organismului ce îl menține sănătos și lipsit de stres.

Ciocolata neagră conține o mulțime de antioxidanți și diverse substanțe nutritive care sunt esențiale pentru menținerea sănătății și frumuseții. Unul dintre acești antioxidanți puternici din ciocolată sunt „flavonoizii”. Aceștia previn tulburările cardiovasculare și reduc riscurile de accident vascular cerebral. Pe lângă numeroasele beneficii pe care le are asupra organismului, ciocolata neagră este un ingredient prețios și pentru îngrijirea tenului. Iată câteva dintre beneficiile pentru care credem noi că trebuie să încorporezi ciocolata în regimul tău de îngrijire:

  1. Bogat în Antioxidanți

Cum am menționat mai devreme, ciocolata neagră conține o gamă largă de antioxidanți care au proprietatea să lupte împotriva radicalilor liberi (responsabili pentru îmbătrânirea celulelor și cancer), regenerează pielea și o menține catifelată pentru o perioadă lungă de timp.

  1. Apără pielea împotriva razelor UV

Ciocolata neagră conține flavonoli, componente care protejează pielea de arsuri, roșeață sau alte semne ale atacurilor razelor ultraviolete.

  1. Facilitează detoxifierea

O mască din pudră de cacao amestecată cu cafea favorizează detoxifierea pielii. Cu această mască vei rezolva numeroase probleme ale tenului, cum ar fi pielea uscată lipsită de strălucire și neuniformă.

  1. Oferă strălucire

Ciocolata reduce hormonii de stres care pot duce la distrugerea moleculelor de colagen din piele. Este cunoscut pentru efectul său calmant și de ameliorare a stresului, astfel, prin reducerea considerabilă a hormonului de stres, pielea începe să strălucească din interior.

  1. Hidratează

Boabele de cacao conțin antioxidanți puternici, fier, calciu, potasiu, magneziu, vitaminele A, B1, D și E. Datorită lor, ciocolata ajută pielea să-și mențină fermitatea, iar datorită acizilor grași din componența sa, o mască de ciocolată tratează pielea foarte uscată, la fel untul de cacao acționează ca o barieră la nivelul tenului, îl menține catifelat și poate preveni deshidratarea.

Sper că ți-a plăcut acest articol delicios, da-ne subscribe și vei primi săptămânal articole despre frumusețe, machiaj și călătorii. Citește articolul despre beneficiile apei de orez și spune-ne ce crezi tu despre regimul de frumusețe asiatic, iar pentru mai multe idei de makeup abonează-te la canalul nostru de Youtube.

Până data viitoare,

XO