Combate ridurile și liniile fine: cele 6 minuni ale frumuseții

Ridurile și liniile fine sunt doar câteva din semnele îmbătrânirii premature. Am adunat în acest articol produsele noastre preferate de îngrijire care suntem sigure că îți vor fi de folos. De la vitamine până la peptide și acizi naturali, iată care sunt cele 6 substanțe minune ce combat atât semnele de îmbătrânire cât și alte probleme ale tenului:

  1. Retinolul și retinoizii

Dermatologii din întreaga lume consideră ca acesta este un produs magic pentru riduri. Retinolul este o altă denumire pentru vitamina A și este un ingredient cell-communicating (comunică celulelor pielii să se comporte ca și o celulă sănătoasă) reducând astfel efectele negative pe care radicalii liberi le au asupra pielii. Acesta funcționează ca și exfoliant, dar datorită  moleculelor mici, penetrează adânc în straturile pielii, crește producția de colagen, îmbunătățește aspectul pielii îmbătrânite, acționând la nivelul ridurilor, petelor solare și a altor semne de îmbătrânire.

  1. Resveratrolul din struguri

Resveratrolul este un antioxidant avansat care luptă cu radicalii liberi din piele și contribuie în mod semnificativ la reducerea liniile fine și ridurile, în același timp stimulează creșterea producției de colagen. În plus, resveratrolul este de 50 de ori mai puternic decât vitamina E și de 20 de ori mai puternic decât vitamina C. Acest lucru ajută la protejarea pielii împotriva poluării și a toxinelor. Resveratrolul se găsește în strugurii roșii. Deci, poți obține cu siguranță o doză de antioxidanți servind un pahar de vin, însă pielea are nevoie de o variantă mult mai concentrată de resveratrol.

  1. Acidul Glicolic

Acidul glicolic este un exfoliant delicat, un „holy grail” în îngrijirea tenului . Mărimea moleculară mică îi permite să pătrundă mai adânc în piele și să țintească problemele tenului cum ar fi: porii înfundați, pete, riduri, piele neuniformă sau texturată. Derivat din trestia de zahăr, acidul glicolic conferă o strălucirea delicată pielii și poate fi folosit și de posesoarele tenului sensibil.

  1. Ulei de Maracuja

Maracuja provine din regiunea Amazonului și se referă la fructul pasiunii, deoarece este extras de obicei din semințele fructului sau din florile acestuia, oferind o serie de beneficii pentru sănătate. Maracuja sau ulei de fructul de pasiunii este o sursă bogată de antioxidanți și vitamine, ce prevenim foto-îmbătrânirea, stimulează sinteza de colagen, penetrează cu ușurință adânc în piele și o menține hidratată.

  1. Sulf (Colloidal Sulfur)

Acest produs cu un miros ciudat este folosit pentru tratarea acneei, atrage impuritățile din piele precum un magnet, este un exfoliant ideal dar în același timp hidratează pielea. Datorită proprietăților antiinflamatoare, poate fi utilizat de toate tipurile de ten, chiar și cea sensibilă (inclusiv tenurile cu rozacee).

  1. Matrixyl Synthe’6

Matrixyl synthe’6 este o peptidă nouă foarte efecientă bio-mimetic, care stimulează sinteza a șase ingrediente principale pentru piele, inclusiv câteva tipuri de colagen, fibronectin, precum și a acidul hialuronic. Această poțiune magică, va construi pielea din interior, va reduce semnificativ ridurile și va conferi strălucire tenului.

‘Până data viitoare stay brave& confident!

P.S Dacă ești interesată de trucuri și sfaturi despre îngrijirea tenului citește și articolele despre cele mai legendare produse de la The ordinary sau despre regimul coreean în 10 pași!