Descoperă Londra cu mine

În ultimii ani am avut privilegiul să călătoresc destul de mult, iar această activitate a devenit rapid una dintre preferatele mele. Din toate locurile pe care le-am văzut până acum, Londra este și va fi întotdeuna un loc special pentru mine. Multor persoane cu care am schimbat opinii despre acest oraș, li se pare de-a dreptul prostesc că mi-ar placea să trăiesc acolo. Însă, după cum le-am spus și lor, iată câteva dintre motivele ce fac Londra un loc special pentru mine. Din adolescență și până acum am citit în mare parte numai romane clasice ca Jane Eyre, Wuthering Heights și 1984. Imediat ce am pășit pe străzile londoneze, m-am simțit în sfârșit parte din cărțile lui Jane Austen și mi-am putut imagina personajele mele preferate plimbându-se pe străzile din fața mea. Astăzi Londra este un oraș foarte modern, însă oriunde întorci capul vei putea observa vasta istorie, arhitectura nemaipomenită și cultura britanică electrică și șarmantă.

Acest oraș a reușit să combine oameni din diverse fundaluri și culturi, într-un loc de care nu te poți plictisi, unde mâncarea este aproape întotdeauna delicioasă, unde serile de teatru sunt de neuitat și unde oamenii îți zâmbesc fără să judece felul în care arăți sau te îmbraci.

Știu, știu..plouă mult. Nu-ți sugerez să te muți acolo chiar dacă eu aș face asta, ci pur și simplu să mergi acolo cu inima deschisă și să-i oferi acestui oraș misterios o șansă. Am pregătit pentru tine câteva sfaturi căpătate din experiența mea, ce sper să te ajute pentru a face acestă călătorie una cât mai plăcută.

Cum ajungi în Londra

Londra are cinci aeroporturi majore, iar ultimul lucru pe care trebuie să-l faci înainte de a te bucura de atracțiile orașului este să ajungi de la aeroport la cazare. Ca și în cazul Parisului, s-ar putea să aterizezi la Heathrow, cel mai mare aeroport in Europa, așa că ține cont de asta când vine vremea să te întorci acasă. Există o mulțime de opțiuni de transfer de la aeroport, depinde bineînțeles de bugetul pe care îl ai la dispoziție: Coach tranfers, trenul (aeroporturile Heathrow din Londra, Gatwick și Stansted au fiecare serviciu tren expres care rulează în mod regulat spre stațiile din centrul orașului), taxi (șoferul te va întâmpina la terminal la orice aeroport) și metroul. Noi am luat Uber pentru că este întotdeuna cel mai la îndemână.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita

Sezonul de vârf este în perioada lunii mai până pe la mijlocul lui septembrie, însă și decembrie poate fi o perioadă bună dacă vrei să savurezi luminițele și târgurile de crăciun.

Cazare

Așa cum am menționat și în articolul despre Paris, depinde bugetul tău, dar eu recomand cu încredere AirBnB, poți găsi oferte bune în locații centrale.

Ziua 1

Călătoria noastră a început ,, bright and early” cu o poză lângă o căsuță telefonică roșie. Londra, după cum știți, este populară pentru căsuțele sale de telefonie ce au devenit simbolul orașului, la fel de mult ca și fish and chips. Chiar dacă astfel de căsuțe veți găsi peste tot, cea mai emblematică locație este cea din apropierea Houses of Parliament.

Apoi, am mers până la Westminster Abbey, unul dintre cele mai renumite atracții din oraș, pentru că este locul de odihnă al multor regi și regine din Anglia și al altor personaje notabile care au influențat istoria Marii Britanii. După am vizitat Coronation Chair, unde au fost încoronați timp de secole întregi regii și reginele.

După Westminster Abbey am mers cu unul dintre autobuzele tipice de sightseeing din Londra și ne-am îndreptat către Southbank. Aici am vizitat Big Ben, Houses of Parliament și London Eye. După ne-am plimbat prin zonă, savurând arhitectura minunată a orașului. Am urcat în London Eye de unde se vede întregul oraș și este o experiență de neuitat. Aici vă sugerez să cumpărați biletul în avans pentru a economisi timp.

În zona Southbank area vei găsi o mulțime de restaurante și cafenele unde puteți savura ceaiul englezesc sau celebrul fish and chips. Noi am mâncat la The Library at County Hall de pe County Hall Westminster Bridge Road. Restaurantul oferă o vedere fantastică către monumentele emblematice. Ceaiul și șampania servită au fost delicioase. Mai târziu ne-am plimbat în centrul Londrei și am savurat peisajele vibrante ale orașului noaptea. O atmosferă romantică și lirică ruptă parcă din lucrările lui Shakespeare.

Ziua 2

Am început ziua cu o excursie la Tower of London. Această activitate va ocupa cea mai mare parte a dimineții și vă recomand să ajungeți cât mai curând posibil acolo pentru că merită tot efortul, turnul ne-a uimit prin măreția și arhitectura sa. Tower of London a fost una din cele mai importante reședințe regale. Are aproape nouă sute de ani și acum găzduiește bijuteriile reginei.

A doua zi a fost dedicată istoriei și culturii din Londra. Am vizitat the City of London Museum. Cel mai mult am fost impresionați de expoziția romană. Muzeul este gratis și recomand să-l vizitați și voi.

După aceea, ne-am îndreptat către St Dunstan’s in the East, situat în inima Londrei, așezată printre zgârie-nori, acesta este un spațiu verde minunat pentru a te relaxa și a lua o pauză. Biserica a fost distrusă în mare parte în cel de-al doilea război mondial, iar ruinele sunt acum o grădină publică. O scenă fermecătoare creată prin plantarea arbuștilor și o fântână de basm în mijloc.

Vizitați și Sky Garden – cel mai înalt spațiu public verde din Londra, un loc uimitor și cu adevărat magic, doar va sfătuiesc să vă rezervați biletele în avans.

Apoi am mers să vizităm St Paul’s Cathedral, una dintre cele mai nobile clădiri religioase din oraș. Catedrala este un loc popular pentru fotografii, mai ales din partea opusă a Millennium Bridge.

Am luat o pauză la o cafenea din apropiere, Vita Mojo, mi-a plăcut foarte mult, este un restaurant cu mâncare sănătoasă și proaspătă.

După cafenea, ne-am îndreptat spre Trafalgar Square, o atracție turistică emblematică din centrul Londrei cu o mulțime de statui și fântâni iluminate, iar după ce ne-am plimbat și am făcut o mulțime de poze, ne-am îndreptat spre Galeria Națională. Aici veți găsi opere de artă din epoca medievală până în prezent. Dacă arta nu este pentru tine, poți să te relaxezi la Café on the Square sau dacă vrei ceva mai extravagant alege Bronte, noi desigur că am optat pentru fish and chips și a fost foarte delicios.

Ziua 3

În a treia zi a mini-vacanței am ales să ne relaxăm mai mult. Am început ziua la Biscuiteers – cea mai drăguță cafenea, super potrivită pentru poze de Instagram.

Apoi, ne-am plimbat pe Portobello Road, aici sunt cele mai mari și mai populare magazine vintage,unde vei găsi de la ceasuri antice până la mingiuțe de golf. Mai poți găsi și suveniruri unice care să-ți amintească de această experiență magică.

Vă recomand cu drag să va plimbați pe strada Kynance Mews, este una dintre cele mai renumite străzi din Londan Mews. O zonă foarte liniștită cu o mulțime de magazine mici și muzee. Dacă vreți să vă detașați de dinamismul și gălăgia orașului, ai aveți șansa să vă odihniți și să savurați liniștea dominantă. O mică stradă îngustă, pietruită, câteva case incredibil de înguste, construite în spațiul dintre două drumuri.

Ultimul loc vizitat a fost muzeul de ceară Madame Tussauds. Pentru a avea o experiență pozitivă, cumpărați biletele în avans direct de pe site-ul web Madame Tussauds și veți beneficia și de o reducere de 30% și veți evita statul la coadă și aglomerația.

Sper că va plăcut să citiți acest travel diary și v-am inspirat și pe voi să călătoriți mai mult și să descoperiți destinații și culturi noi. Citește și articolul despre Paris. Voi în ce destinații vă doriți să ajungeți cel mai mult?

Până data viitoare,

XO

Madame Tussauds-Londra
Madame Tussauds-Londra