Acidul Hialuronic – ce este și cum se utilizează

Acidul Hialuronic este considerat un adevărat erou în îngrijirea tenului și un ingredient ce folosit ca la carte poate avea efecte foarte benefice asupra tenului tău.

Ridurile sunt o problemă cu care multe femei se confruntă după o anumită vârstă, însă dermatologii din întreaga lume afirmă că acidul hialuronic reprezintă una dintre cele mai eficiente ingrediente în lupta pentru elasticitate.

Acesta este doar un exemplu în care acest ingredient îți poate fi de folos, însă în timp ce vine la pachet cu o mulțime de beneficii, felul în care îl folosești și ordinea în care îl introduci în regimul tău de îngrijire pot fi cei mai importanți factori atunci când vine vorba despre rezultate.

Ce este acidul hialuronic?

Este o substanță întâlnită în mod natural în organism, mai ales în cartilaje și în piele. Rolul ei este de a reține apa și de a asigura hidratarea tenului – aici subliniem reține apa și asigură hidratarea pentru că acest aspect ne va fi de mare folos puțin mai târziu.

Cu înaintarea în vârstă nivelul de acid hialuronic din piele scade, iar ca rezultat aceasta își pierde din elasticitate. Vestea bună este că această substanță compusă din zaharuri este deja în pielea ta și în țesuturile conjunctive din corpul tău. Este un fel de substanță alunecoasă care menține pielea plină și hidratată și ajută articulațiile să se miște mai ușor.

Cum acționează?

Acidul hialuronic acționează ca un burete prin atragerea umezelii ce stimulează hidratarea suprafeței pielii. Din acest motiv și din pricina faptului că molecula acidului hialuronic este una de dimensiuni mai mari, aceasta nu poate pătrunde adânc în piele, beneficiile fiind vizibile în mare parte numai la suprafață. Nu că asta ar fi un lucru rău, hidratarea suprafeței tenului are și ea rolul ei.

Cum se utilizează?

După cum am menționat mai sus, acidul hialuronic reține apa și asigură hidratarea pielii. Din acest motiv este indicat să folosești un ser cu acid hialuronic ca adjuvant în procesul tău de hidratare – adică în combinație cu alte produse de hidratare, menite să intre adânc în piele. Pe scurt poți utiliza acidul hialuronic astfel:

1.Dacă folosești un ser ce are în componența sa o cantitate mare de acid hialuronic – cum este cel de la The Ordinary-, poți opta fie pentru un ser de hidratare sau o cremă lejeră pe care să le aplici înainte. După ce produsul a intrat în piele, poți aplica și acidul hialuronic. Acesta va asigura că factorul hidratant va râmâne în piele, mai ales în cazul tenurilor deshidratate sau foarte uscate.

2. A doua variantă este aplicarea acestui acid hialuronic pe tenul umed, iar în timp ce acest lucru are un oarecare sens, de ce să aplici apă când poți aplica un ser pe bază de apă care vine cu siguranță împachetat cu mult mai multe ingrediente super benefice.

3. A treia și ultima variantă este aceea unei creme hidratante ce conține acid hialuronic. Acestea fiind deja combinate și formulate în așa fel încât să funcționeze împreună, împuști 2-3 iepuri deodată.

Acesta poate fi folosit zilnic sau numai în perioadele reci, atunci când majoritatea oamenilor tind să aibe un ten uscat.

Cui i se potrivește?

Acest produs este potrivit tuturor tipurilor de ten, însă este indicat în special persoanelor cu un ten sensibil, uscat și pentru combaterea și prevenirea semnelor de îmbătrânire.

Exemple de produse cu acid hialuronic:

acidul hialuronic the ordinary
The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

 

Vichy Minéral 89 acidul hialuronic
Vichy Minéral 89 cu acid hialuronic
collistar crema cu acid hialuronic
Collistar Aquagel Hyaluronic Acid

 

Eucerin cu acid hialuronic
Eucerin Hyaluron Filler + Elasticity

Ți-a plăcut acest articol? Citește și despre beneficiile acidului mandelic sau 10 sfaturi pentru a combate aspectul lucios.