Despre acnee partea II – Tratamentul #1 împotriva acneei

În articolul anterior am discutat mai pe larg despre ce înseamnă acneea și care sunt tipurile de leziuni pe care la cauzează, astfel încât să îți poți face o idee despre unde se încadrează tipul tău de acnee.

Am ales să împart acest subiect în două părți, pentru a putea discuta pe larg despre fiecare tip de acnee și mai ales pentru a-ți putea povesti cu simț de răspundere despre tratamentul care mi-a schimbat complet tenul.

Acneea mea a început pe la 15 ani și am rămas împreună mulți ani de atunci. Disperarea mea creșterea considerabil peste noapte și asta m-a făcut să încerc tot felul de tratamente: creme recomandate de doctori dermatologi, săpunuri urât mirositoare, măști cu argilă, creme de pe la Tele Shopping și chiar Proactiv. Toate aceste tratamente funcționau o lună – două, numai ca apoi să mă dezamăgească și să îmi scadă moralul și mai mult ca înainte.

Din fericire tenul meu este acum lipsit de acnee majoritatea timpului – spun asta pentru că binînțeles că există în continuare ocazionalul coș care îmi mai dă bătăi de cap – a suferit schimbări considerabile și asta datorită unui singur tratament, pe care îl folosesc religios în continuare, ce-i drept în cantități mai mici.

TRATAMENT PENTRU ACNEE UȘOARĂ

O acnee ușoară prezintă de regulă leziuni non-inflamatorii (adică puncte albe sau negre) și coșuri în general de dimensiuni mai mici (fie papule sau pustule). Acest tip de acnee este binînțeles și cel mai simplu de tratat, de multe ori o rutină corectă de îngrijire fiind suficientă.

Așadar, dacă te confrunți cu o acnee ușoară (coșuri mici, textură nedorită, aspect tern și lipsit de strălucire) un astfel de regim de îngrijire executat regulat, te poate ajuta să îți transformi complet tenul:

tratament acnee

  1. CeraVe Foaming Cleanser – un gel de curățate spumant este întotdeauna o opțiune bună pentru un ten cu tendințe acneice, datorită faptului că un astfel de produs curăță tenul în profunzime fără să îl usuce. CeraVe Foaming Cleanser este un astfel de produs, este blând cu tenul, non-comedogenic, promovează regenerarea barierei cutanate și este un produs accesibil. Se poate folosi dimineața și seara, idela după încdepărtarea în prealabil a machiajului cu apă micelară.

 

  1. The Ordinary Salicylic Acid Solution 2% – Acidul salicilic este o substanță cu efect antibacterian destul de puternic și face parte din categoria acizilor BHA (beta hidroxi acizi). Această substanță pătrunde adânc în în pori, unde dizolvă celulele moarte. Datorită acestui fapt și a proprietăților antiinflamatorii, ajută la reducerea și prevenirea punctelor negre, a celor albe și a coșurilor comune (pustule și papule). Acest produs se poate folosi atât dimineața, cât și seara, fie concentrat chiar pe coș, fie într-o cantitate mai mică pentru toată suprafața tenului.

 

  1. The Ordinary Natural Moisturizing Factors – o hidratare corespunzătoare este imporantă indiferent de tipul de ten pe care îl ai sau de problemele cu care te confrunți. The Ordinary Natural Moisturizing Factors este o cremă foarte lejeră, compusă din substanțe ce se regăsesc în mod natural în piele, precum: amino acizi, acizi grași, trigliceride, ceramide, acid hialuronic, șamd. Cu un astfel de produs, sau o cremă hidratantă de tip gel, te poți asigura că îi oferi tenului hidratarea de care are nevoie.

 

  1. SPF – utilizarea acizilor AHA și BHA fac tenul mai sensibil la radiațiile solare, astfel este recomandat să utilizezi o cremă cu factor de protecție solară pe timpul zilei, indiferent de anotimp.

 

TRATAMENT PENTRU ACNEE MODERATĂ ȘI SEVERĂ

Ajungem așadar și la tratamentul despre care vă povesteam mai sus, și anume cel de pe www.acne.org. În cazul în care te confrunți cu o acnee moderată și unele cazuri de acnee severă – în anumite cazuri de acnee severă, tratamentele topice nu sunt suficiente – șansele ca acest tratament să îți schimbe complet tenul sunt destul de mari și îți recomand din suflet să îl încerci.

tratament acnee

Tratamentul este unul simplu și conține în mare parte 3 produse:

  1. Gel de curățare – gelul de curățare de la acne.org este unul simplu, al cărui rol este de a curăța tenul fără să-l irite sau usuce. Poți folosi acest gel de 2 ori pe zi, dimineața și seara, înainte de aplicarea tratamentului propriu-zis. Este indicat să tapotezi tenul cu un prosop pentru a evita cât mai mult iritațiile și să aștepți câteva minute pentru a se usca complet.
  1. Tratament cu Benzoyl Peroxide 2.5% – acționează asupra pielii și ajută la reducerea

bacteriilor care cauzează acneea, reducând vizibil numarul de coșuri de la săptămână la săptămână. Spre deosebire de antibiotice, tenul nu dezvoltă rezistență la această subtanță, ceea ce înseamnă că îți poate râmâne un ajutor de încredere pentru mult timp.

Mod de utilizare:

Tratamentul cu Benzoyl Peroxide este unul destul de puternic și este recomandat să îl introduci treptat în rutina ta:

tratament acne.org

Se poate folosi atât dimineața, cât și seara, însă se recomandă utilizarea unei creme cu factor de protecție solară pe timp de zi și evitarea expunerii directe la radiațiile solare.

În cazul acneei moderate, coșurile dispar aproximativ după prima lună de tratament, însă este important să continui să aplici acest tratament chiar și atunci când ți se pare că acneea a dispărut complet.

În cazul acneei severe, coșurile pot să dispară complet între 5-8 săptămâni de tratament.

 

  1. Cremă hidratantă – tratamentul cu Benzoyl Peroxide poate usca tenul, atunci când nu este urmat de o cremă hidratantă. Această loțiune hidratează tenul în profunzime, combate tenul uscat și calmează tenul predispus la acnee. Utilizează acest produs după ce tratamentul cu Benzoyl Peroxide a intrat complet în piele.
  1. Exfoliant AHA+ – după 1 lună de tratament, este indicat să introduci în rutina ta și acest exfoliant ce te poate ajuta la îndepărtarea și vindecarea semnelor post-acneice. Acest produs conține 10% acid glicolic și nu este recomandat pentru utilizarea zilnică. Poți înlocui crema hidratantă cu această loțiune de câteva ori pe săptămână, de preferabil seara.

 

Link-uri utile:

Kit de tratament acne.org

Informații despre tratament 

Rezultate tratament 

Dacă te confrunți cu acneea în prezent sper ca acest articol și această mini-serie să îți fie de folos, iar dacă știi pe cineva care se confruntă cu această problemă, împărtășește cu ei aceste informații. Ca de obicei, dacă ai întrebări legate de rutina ta de îngrijire îmi poți scrie direct pe info@georgianamerloi.com. Îmi place să primesc mesaje de la voi!

 

Până data viitoare,

G

 

 

ARTICOLE RECENTE

Tot ce trebuie să știi despre rola de jad

Cum sa nu utilizezi Retinol

Ghid The Ordinary Vitamina C