Diferența dintre BB cream și CC cream

Chiar și atunci când simți nevoia să iei o pauză de la machiaj, tot îți dorești ca tenul tău să arate cât mai bine și ca imperfecțiunile să nu fie atât de vizibile. Optează pentru BB cream sau CC cream, însă care este diferența dintre cele două.

BB cream  

Acest tip de produs îmbină o cremă hidratantă cu un fond de ten lejer. A apărut pe piață prima oară în anii 1950, al carui nume este o prescurtare de la „blemish balm” sau „beauty balm”.

BB cream-ul a fost creat de către un dermatolog german Christine Scharammek pentru acoperirea cicatricilor pacienților care au suferit arsuri sau intervenții chirurgicale. Între timp, aceasta cremă colorată a fost reinventată de marile companii cosmetice, i-au fost îmbunătățite efectele și a primit în compoziție ingrediente care să-i sporească beneficiile, indiferent de tipul de ten pe care îl ai. Dacă dorești rezultate mai bune, utilizați o cremă BB care conține niacinamidă, glicerină și SPF cu agent de protecție minim 30.

CC Cream  

Denumirea de CC Cream înseamnă „color control” sau „color correcting” cream. Față de BB Cream, care este un produs ce ascunde discret roșeața pielii și are rolul de a uniformiza tenul în mod natural. CC Cream e mai mult un fond de ten decât cu o crema hidratantă. Optați pentru o cremă CC ce conține vitaminele B și E și Niacinamide ce vor oferi luminozitate pielii. Niacinamida ajută la exfolierea celulelor moarte ale pielii și reduce ridurile, în timp ce vitaminele B și E contribuie la stimularea apărării naturale a pielii împotriva pierderii umidității.

Cum se aplică

Folosirea unei creme BB sau CC este simplă. Poate fi aplicată folosind un burețel de fond de ten sau cu degetele pentru o acoperire mai naturală. Poate fi utilizat zilnic și nu necesită aplicarea unui primer.

Până daca viitoare,

XO