Drojdia de bere și beneficiile asupra tenului

Fiecare ten este diferit și cred eu că este important să înțelegem ingredientele, chiar și cele naturale, pentru a ne putea construi un regim de îngrijire cât mai potrivit nevoilor noastre, ce are puterea de a ne transforma tenul și care va rămâne alături de noi o perioadă îndelungată de timp. Am aflat, nu de mult, că drojdia este un ingredient folosit în produsele de îngrijire a tenului și în timp ce abilitățile mele de a face pizza nu sunt printre cele mai bune (nu încă), asta îmi poate fi de folos. Drojdia este un ingredient folosit de multă vreme în skincare, așa că dă-mi voie să-ți prezint un altfel de ghid al drojdiei, și să aflăm împreună dacă ți se potrivește:

Ce este?

Drojdia de bere este de fapt o ciupercă microscopică ce conține 17 vitamine: tot complexul B, vitaminele D, H, E, 16 aminoacizi, 14 săruri minerale și aproape 50% proteine. În compoziția sa mai regăsim acid folic, potasiu, crom, magneziu, calciu, fosfor și seleniu. Un întreg complex de bunătăți necesare tenului.

Care este rolul drojdie în îngrijirea tenului?

Cantitatea impresionantă de vitamine și minerale pe care le conține, cele mai importante fiind complexul dee B-uri, plus majoritatea aminoacizilor esențiali face drojdia un ingredient minune pentru tratarea anumitelor afecțiuni ale pielii și părului, printre care acneea, ridurile sau căderea părului.

Care sunt beneficiile asupra tenului?

  • Uniformizarea tenului

Extractul de drojdie ajută la iluminarea tenul prin reglarea producției de melanină și mărește producția de colagen, ceea ce contribuie la tonifierea și uniformizarea suprafeței tenului.

  • Calmează și îmbunătățește textura pielii

Datorită proprietății sale de regenerare a celulelor, îmbunătățește textura pielii și ajută la reducerea nivelului de hormoni ai stresului ceea ce duce la eliminarea iritațiilor.

  • Tratează acneea

Drojdia de bere acționează împotriva acneei datorită faptului că vitaminele B2 și B6 reglează producția de sebum. Luptă împotriva bacteriilor ce sunt de cele mai multe ori cauza acneei și crește producția de celule albe din sânge, care ulterior ajută la curățarea și la menținerea sănătății pielii.

  • Atenuează ridurile

Conținutul de beta-glucan sporește producția de colagen ceea ce duce la îmbunătățirea elasticității tenului. Conținutul de acid nucleic din drojdie o plasează printre cei mai buni luptători împotriva primelor semne ale îmbătrânirii premature.

  • Proprietăți antiinflamatoare

Complexul de vitamine B din drojdie reîmprospătează și calmează pielea, îmbunătățește circulația sanguină în celule și normalizează procesele metabolice, astfel echilibrează și calmează tenul.

Care sunt efectele adverse?

Efecte adverse nu sunt, însă e bine de știut că nu există foarte multe studii și cercetări care au urmărit apariția acestora. Cu toate acestea, specialiștii spun că drojdia este potrivită și pentru tenul sensibil, datorită complexului de vitamina B.

Ce produse conțin drojdie?

Dacă sunteți curioase să încercați produse de îngrijire ce conțin drojdie recomand Precision Lifting & Pore-Tightening Concetrate de la Kiehl’s sau pentru o opțiune mai accesibilă, tonerul Cosrx, Galactomyces Alcohol-Free Toner de pe Iherb.

Voi ce credeți fetelor? Ați încercat produse de îngrijire cu drojdie? Mi-ar plăcea să citesc despre experiențele voastre sau, de ce nu, sfaturi pentru o pizza reușită. Până data viitoare, stay brave & confident! XO

 

Articole similare

Acidul mandelic și beneficiile acestuia asupra tenului

Uleiuri naturale potrivite tenului tău

Beneficiile apei de orez