From Hawaii with Love – ce facem in Honolulu?

Sfârșitul anului trecut ne-a prins ca de obicei pe nepregătite și cu vreo 2 săptămâni înainte de Crăciun mă panicam groaznic că o să rămânem acasă. Nu că ar fi asta o tragedie, însă sărbătorile de iarnă sunt singura perioadă în care putem pleca liniștiți în vacanță.

Ei bine, după ore bune petrecute pe Google Flights și Booking.com, am reușit să găsim câte ceva disponibil. Aveam alte dorințe pentru acest sfârșit de an, însă acum tind să cred că exact așa a fost să fie pentru că m-am îndrăgostit iremediabil de Hawaii.

Aceste locuri au un oarecare șarm ce te duce cu gândul la o viață mai simplă. De regulă îmi plac la nebunie orașele mari, poate pentru că m-am născut în București unde claxoanele și sunetul ambulanței nu sunt nici un deranj. Nu prea îmi place liniștea, așa că m-am mirat cu câtă ușurință am absorbit fiecare secundă de tihnă și natură.

Pentru acest motiv, Hawaii este locul potrivit pentru a te deconecta, a medita și pentru a-ți reîncărca bateriile. Dacă nu ești adepta acestor lucruri, îți promit că vei găsi o mulțime de activități diferite, așa că dă-mi voie să-ți împărtășesc cele mai bune restaurante și locuri de vizitat pe care le-am descoperit în Hawaii.

 

INSULELE HAWAII:

Molokai și Lanai o destinație liniștită, perfectă pentru momente de liniște datorită faptului că nu sunt prea mulți turiști prin preajmă.

Big Island cunoscută pentru plaje nisipoase, cascade și Kilauea – unul dintre cei mai activi vulcani din Parcul Național al Vulcanilor din Hawaii, deci o insulă potrivită pentru cei ce-și doresc o vacanță activă.

Kauaicunoscută drept Marele Canion al Oceanului Pacific și populară pentru Coasta de Nord.

Mauicea de-a doua cea mai mare insulă și populară pentru cele mai frumoase plaje și The Road to Hana (traseu turistic pe coasta insulei cu cascade, plaje și parcuri naționale).

Oahu – capitala statului Hawaii și cea mai populara dintre insule. În Oahu poți găsi în mare parte de toate: activități interesante, multe magazine, parcuri naționale, Waikiki Beach și bineînțeles Muzeul Pearl Harbor.

Noi am ales să vizităm Honolulu (Insula Oahu) și un lucru bine de știut este că nu se poate ajunge de pe o insulă pe alta decât cu avionul.

CAZARE 

Alohilani Resort a fost alegerea noastră pentru această destinație, mai precis camera Diamond Head Ocean View, pentru că priveliștea le are pe toate. Hotelul este absolut superb, personalul prietenos și paturile comfortabile. Singura problema a fost micul-dejun – cafeaua mai mult apă, iar mâncarea de-a dreptul banală. Din fericire, Morimoto, restaurantul asiatic din hotel ne-a îmbunat experiența culianară.

ACTIVITĂȚI

Leahi – Diamond Head Crater

Mulți localnici și turiști ne-au propus să ne începem aventura cu o plimbare până la Leahi, în zorii zilei până nu se face prea cald. Leahi este un crater format de erupții vulcanice acum aprox. 500.000 de ani. Este oarecum o provocare să ajungi aici pentru că vei avea de traversat două rânduri de scări, în total 175 de trepte, tuneluri sub pâmănt și ceva buncăre militare în care vei avea nevoie de o lanternă. Efortul este însă premiat cu o priveliște panoramică asupra insulei Oahu.

Rock-A-Hula Show

Noi am dedicat prima seară show-ului Rock-A-Hula, un omagiu adus lui Elvis Presley care ținea acest concert faimos în Oahu. Am făcut poze cu Michael Jackson și ne-am bucurat de muzică. Dacă îți dorești să vezi acest show, sari peste cinele oferite de ei pentru că mâncarea nu este tocmai cea mai strălucită.

Doris Duke’s Shangri-La

Pentru ceva istorie și arhitectură, Doris Duke’s este o vilă în stil Islamic, plină cu marmură, pietre prețioase, o fântână înconjurată de coloane și un mosaic imens Iranian.

Polynesian Cultural Center

Pentru a învăța mai multe lucruri despre cultura Hawaiană și despre cine sunt mai exact nativii acestor insule, Centrul de Cultură Polinez îți poate oferi răspunsurile. Majoritatea turiștilor merg să vadă show-urile organizate de aceștia pe timp de seară, însă te-aș sfătui să mergi pe timp de zi să vezi Muzeul Satului ce reflecta tradițiile națiunilor polineze: Tahiti, Tonga, Samoa, Fiji, Aotearoa, Marquesas și bineînțeles Hawaii. 

Laniakea Beach

De multe ori denumită și plaja țestoaselor, Laniakea este cunoscută pentru nenumăratele țeastoase uriașe ce se relaxează pe plajă la soare. Le poți întâlni de regulă dimineața sau spre seară și este foarte important să nu încerci să le ridici sau să le atingi. Sunt creaturi sălbatice și nu le prea place să fie deranjate.

Ho’omaluhia Botanical Garden

Dacă îți dorești să iei o pauză de la căldură, Grădina Botanică Ho’omaluhia se întinde pe 400 de hectare și este în mare parte o grădină tropicală unde te poți bucura de aerul proaspăt și de natura înconjurătoare.

Paradise Cove Beach

După o lungă plimbare prin Grădina Botanică, ne-am îndreptat spre Paradise Cove unde ne-am cățărat pe stânci, i-am privit pe cei care făceau surf și ne-am bucurat de apusul soarelui. 

 

RESTAURANTE

Un lucru este absolut sigur: alimentele sunt mereu proaspete în Oahu, iar ananasul nu a fost niciodată mai gustos. Iată care sunt câteva dintre cele mai bune restaurante de pe insulă:

Orchids din Hotelul Halekulani

Pe departe una dintre cele mai plăcute experințe culinare. Am luat micul dejun aici într-o dimineață, nu avem așteptări prea mari, așa că supriza a fost și mai plăcută atunci când ne-am așezat la masă. Restaurantul este absolut superb, se cântă muzică live la pian, iar în față te poți bucura de splendoarea Pacificului. Mâncarea este delicioasă, prețurile cam piperate însă își merită toți banii.

Uncle’s Fish Market & Grill

Cel mai bun și apreciat restaurant pescăresc de pe insulă. Personal prietenos, atmosferă foarte casual și prețuri bune. Au tot felul de preparate, însă în special peștele și fructele de mare sunt proaspete și delicioase.

Hard Rock Café Oahu

Ciudat știu, însă după cum am menționat mai sus, alimentele sunt foarte proaspete pe insulă, iar eu sunt un fel de expert în Twisted Mac & Cheese de la Hard Rock, așa că a trebuit să îl încerc și aici. Destul de aglomerat, însă mâncare foarte bună.

Banzai Sushi Bar

Hawaii are multe influențe Japoneze, datorită numărului formidabil de turiști japonezi, așa că dacă ești fan Sushi, acesta este locul în care vei găsi preparate interesante și o ambianță plăcută.

Morimoto Asia

Ne întoarcem pe meleagurile hotelului, unde se regăsește Morimoto Asia, unul dintre restaurantele faimosului Chef Masaharu Morimoto. Fiecare preparat este delicios și demn de un Chef de acest calibru. Localul este mai mereu plin, așa că s-ar putea să dureze ceva până se eliberează un loc.

Restul vacanței ne-am încălzit la soare, ne-am relaxat și ne-am plimbat pur și simplu pe străzile orașului. Sper că ți-a plăcut acest capitol din jurnalul meu de călătorie și până data viitoare, stay brave & confident!

xo

 

Articole similare:

72 ore în Praga

Croația: descoperă orașul Dubrovnik

3 zile în Paris