Frumusețe organică. Ce se află în produsele tale de îngrijire și conceptul green beauty

Produsele organice sau Green Beauty sunt din ce în ce mai populare, iar asta ia amploare și în rândul brand-urilor mari, ceea ce este un lucru bun. Pe de altă parte, organic, green, eco și clean sunt termeni ce ne pot duce în eroare și este important să știm ce cumpărăm, de ce cumpărăm și care sunt beneficiile. Despre toate acestea și multe altele discutăm în acest articol:

Green, eco, clean, organic, natural – care este diferența?

De obicei pe ambalajul produselor green veți găsi o combinație de cuvinte organic, green și natural – ceea ce înseamnă că produsul este făcut din ingrediente vegetale, derivate din plate, ierburi etc.

Clean – înseamnă fără îngrediente toxice.

Eco – înseamnă vegan, nu a fost testat pe animale sau ambalajul este biodegradabil.

Uneori aceste inscripții însemnă că produsul este certificat organic, fără-gluten și fără parabeni cum ar fi renumitul sodium lauryl sulfate. Aici trebuie să fiți foarte atenți pentru că producătorii pot adauga aceste cuvinte în denumirea produsului, însă ingredientele pot fi toxice.

Renunțăm la produsele obișnuite în favoarea celor green?

Cu siguranță te-ai întrebat dacă utilizarea chimicalelor daunează. Să citez scientificamerica.com: Chimicală nu este un cuvânt rau,… noi suntem chimicale, prietenii noștri sunt chimicale, șamd. Deci, chimicalele pot fi chiar benefice. Pe de altă parte, anumite ingrediente ce se regăsesc în produsele de îngrijire pot cauza inflamații, coșuri, alergii și alte reacții ce nu sunt bine primite. Este important să înțelegem că nu putem să excludem ingredientele chimice din viața noastră, însă că trebuie să fim mai precauți în ceea ce privește alegerea produselor.

 

Ingrediente ,,minune”

Camellia Sinensis -Extract de ceai verde

Daucus Carota Sativa – Semințe de morcov

Ganoderma Lucidum – Extract din ciupercă Reishi

L-Ascorbic Acid – Vitamina C

Peptide

Punica Granatum – Ulei din semințe de rodii

Resveratrol

Rosa Canina/ Rubiginosa – Ulei de semințe de măceșe

Rubus Idaeus – Ulei din semințe de căpșuni

Ubiquinone – Coenzima Q10

Vaccinium Macrocarpon -Ulei de semințe de afine

Hidratare

Aleurites Moluccana -ulei de nuci de Kukui

Aloe Vera

Argania Spinosa – Ulei de argan

Borago Officinalis – ulei de porumb

Cocos Nucifera – ulei de cocos

Hippophae Rhamnoides – Ulei de cătină

Helianthus Annuus – ulei de semințe din floarea soarelui

Olea Europaea – ulei de măsline

Persea Gratissima – ulei de avocado

Sodium Hyaluronate – acid hialurnic

Rosa Damascena – ulei de trandafiri

Ternifolia – ulei de macadamia

 

Cu siguranță că lista este super lungă și e imposibil să le enumăr pe toate, însă ca o idee generală, căutați cuvinte în latină atunci când citiți etichetele. Dacă un ingredient este pe bază de plante, este în general scris în limba latină. Ingredientele cu nume super-lungi pe care nici nu le puteți pronunța, sunt de regulă substanțe chimice.

Un alt lucru important de reținut este faptul că ingredientele de pe o etichetă sunt enumerate de la concentrația cea mai mare la cea mai mică. Deci, dacă un ingredient natural este listat la sfârșitul listei, cu siguranță că nu va avea nici un efect. Multe ingrediente sunt doar acolo pentru a păstra produsului stabil sau pentru a crea o anumită senzație. Emulsifiantul ajută la amestecarea apei cu uleiuri, Dimethicone conferă o textura și o senzație de păr mătăsos, iar conservanții păstrează ingredientele cât mai mult timp, însă nici unul dintre aceste ingrediente nu fac nimic pentru bună starea tenului/pielii.

Lista ingredientelor toxice

Mineral oil

Triethanolamine

Triclosan (Interzise în Canada și Japonia)

Methylisothiazolinone (Interzise în Canada și Japonia)

Midazolidinyl urea

Toluene

Hydroquinone

Dmdm hydantoin

Oxybenzone

Talc

Oxybenzone

Dibutyl phthalate

Sodium laureth sulfate

Resorcinol

Diazolidinyl

Urea resorcinol

Cocamide deal

Quaternium-15

Ceteareth glycol

Peg/polyethylene glycol- sunt mai mult de 900 de tipuri de peg-uri cu diferite rolului și toate sunt dăunătoare

Ceteareth glycol

 

Cum poți încorpora produsele organice?

Știu cât de dificilă este să-ți modifici întreaga rutină, mai ales dacă ai găsit deja produse care îți plac și funcționează. Produsele organice sunt mai scumpe decât cele obișnuite și trebuie să ai răbdare, pentru că nu funcționează niciodată instantaneu. Este la fel ca și atunci când mănânci o salată într-o seară și aștepți să te simți mai bine în dimineața următoare.

Aș recomanda să începi cu unele produse, pentru o tranziție cât mai ușoară, de exemplu cu produse de îngrijire a părului. Acestea sunt de regulă pline de conservanți, parabeni și parfumuri care afectează scalpul și sunt foarte dure cu părul, însă noi nu observăm datorită siliconului care creează iluzia de păr lucios și mătăsos. Încearcă șamponul de pe Iherb de la Aubrey Organics, Honeysuckle Rose Shampoo. Are o listă scurtă și ingrediente minunate.

Majoritatea cremelor de protecție solară conțin Oxybenzone – un ingredient foarte periculos. Optează în schimb pentru protecție soloară bazată pe minerale, precum zinc. Încearcă Mineral SPF 40 Moisturizer de la Mineral Fusion, care nu conține toxine.

Un alt produs pe care l-ai putea schimba este uleiul de corp. Pielea este cel mai mare organ și în felul acesta poți absoarbe tot felul de substanțe nedorite. Optează pentru un ulei de argan 100% natural:

În concluzie, cel mai important lucru care trebuie să-l învățăm de la Greeen Beauty este calitatea ingredientelor. Data viitoare când ești în căutarea unui produs de îngrijire, încearcă să petreci puțin mai mult timp citing ingredientele, pentru a face alegerea cea mai potrivită. Până data viitoare stay green, brave and confident! XO

 

Cele mai populare articole

Tendințe costume de baie vară 2019

Toate drumurile duc la Roma

Machiajul Glass- skin tehnici și secrete