Acidul ferulic si proprietatile sale anti-age

Acidul ferulic este un ingredient ce se regăsește în multe produse ce promit să dea timpul înapoi sau cel puțin să-l încetinească și odată cu el și ridurile noastre. Ei bine în acest articol vreau să descoperim împreună ce este mai exact acidul ferulic, ce rol are într-un regim de îngrijire și mai ales ce beneficii poate aduce tenului tău.

Ce este acidul ferulic?
Acidul Ferulic este unul dintre cei mai potenți antioxidanți naturali obținut din surse vegetale și poate avea multe beneficii asupra sănătății tenului. Acidul ferulic se găsește în structura multor plante sau cereale precum: orez, grâu, ovăz, cafea, roșii, anghinare și porumb.

Care este rolul acidului ferulic?
Rolul lui principal este de a neutraliza radicalii liberi, ceea ce îl face să încetinească îmbătrânirea tenului și să fie un foto-protector formidabil. Contribuie la menținerea sănătății și frumuseții pielii precum și la regenerarea tenului deja afectat. Unul dintre cele mai importante aspecte este acela că are proprietatea să stabilizeze și să crească eficiența altor antioxidanți cu care interacționează, cum ar fi vitaminele A, C și E.

Care sunt beneficiile acidului ferulic asupra tenului?
Acidul ferulic își atinge potențialul maxim atunci când este combinat cu vitamina C. Vitamina C este deseori întâlnită în multe seruri și creme anti-îmbătrânire, dar nu este suficient de stabilă pentru a supraviețui singură. Astfel, acidul ferulic este unul dintre ingredientele ce au puterea de a stabiliza vitamina C și de a proteja pielea împotriva daunelor cauzate de razele UV. Dacă la acest duet adăugăm și vitamina E, acidul ferulic se transformă într-un super-antioxidant cu dublu potențial de regenerare și protecție.

Care sunt efectele adverse?
În general acidul ferulic este potrivit pentru toate tipurile de ten. Dacă însă ai un ten mai sensibil, este indicat să îl testezi într-un loc ascuns și să urmărești evoluția zonei respective pentru 3-4 zile. Dacă nu apar semne sau iritații, poți începe să utilizezi acidul ferulic ca parte din regimul tău zilnic.

Unde îl găsim?
Acidul ferulic este cel mai eficient aplicat direct pe ten, în seruri sau creme ce conțin și vitamina C pentru un efect instant. Încearcă The Ordinary Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%

 

acidul ferulic

Sau dacă vrei să te răsfeți cu un produs de lux, încearcă serul de la Dr. Dennis Gross Ferulic & Retinol

acidul ferulic

 

Sper să îți fie de folos acest articol și ca de fiecare dată te aștept cu întrebări legate de rutina ta direct pe info@georgianamerloi.com sau îmi poți lăsa un mesaj în căsuța de chat din dreapta jos. acidul ferulic

Până data viitoare,

G

Articole similare:
Ghid complet The Ordinary
Beneficiile acidului glicolic
Acidul mandelic și rolul lui în rutina de frumusețe