Demachierea – cum să cureți tenul în mod corect, pas cu pas

Demachierea este unul dintre cei mai importanți pași în îngrijirea tenului și poartă un rol esențial în menținerea unui ten sănătos, curat, lipsit de acnee, puncte negre și alte probleme nedorite.

Demachierea nu se reduce doar la îndepărtarea machiajului cu apă micelară sau lapte demachiant, ci la curățarea tenului în profunzime în fiecare zi. Indiferent de tipul de produse de machiaj pe care alegi să le utilizezi zilnic, acestea pot fi dăunătoare sănătății tenului tău, dacă nu sunt îndepărtate corespunzător.

  1. Demachierea corectă începe dimineața

Demachierea este un must în fiecare seară pentru a elimina machiajul și impuritățile acumulate în timpul zilei, însă la fel de importantă este și curățarea tenului dimineața, înainte de aplicarea produselor de îngrijire și a machiajului. Pe scurt – curăță tenul cu ajutorul unui gel spumant, tonifică, hidratează și apoi aplică machiaj indiferent de tipul tău de ten.

  1. Demachierea înainte de culcare

Demachierea ochilor. Cel mai eficient mod de a îndepărta machiajul ochilor este cu ajutorul a doua dischete demachiante îmbibate cu demachiant bifazic. Zona ochilor este extra sensibilă din pricina țesurilor mult mai subțiri în comparație cu cele de pe restul tenului. Nu freca această zonă. Aplică dischetele pe ochi și lasă demachiantul să acționeze câteva secunde pentru o îndepărtare cât mai ușoară. Mișcă dischetele în zig-zag în jos, iar apoi curăță zona de sub ochi.

Demachierea buzelor. O demachiere corectă a buzelor previne uscarea și deteriorarea acestora. Pune puțin demachiant pe o dischetă și masează ușor buzele de la exterior spre interior, pana îndepărtezi orice urma de ruj sau de creion de buze. Dacă porți un ruj lichid, greu de îndepărtat folosește un demachiant bifazic sau ulei.

Demachierea tenului. Folosește un disc de bumbac îmbibat cu apa micelară. Aceasta este potrivită pentru majoritatea tipurilor de ten pentru că utilizată corespunzător, nu usucă tenul și nu lasă reziduuri.

  1. Curățare propriu zisă

În timp ce demachiantul îndepărtează machiajul vizibil, prin folosirea unui gel de curățare te poți asigura că ai eliminat toate impurătățile în profunzime. Formează o spumă groasă și masează ușor toată suprafața tenului, apoi clătește cu apă călduță în abundență. Tapotează ușor cu un prosop moale pentru a usca tenul.

  1. Tonifiere

Dă-i voie tenului să se usuce și să absorabă produsele timp de 2-3 minute între fiecare pas. Aplică o loțiune tonifiantă cu ajutorul dischetelor demachiente pe toată suprafața tenului, evitând zona ochilor. Utilizarea unui toner ajută la revitalizarea pielii și la calmarea iritațiilor.

  1. Hidratare

Aplică o cremă hidratantă indiferent de tipul de ten pe care îl ai. Dacă tenul tău produce exces de sebum, poți utiliza o cremă lejeră care se absoarbe rapid în piele. Nu uita de zona ochilor și de buze pentru a preveni semnele de îmbătrânire prematură.

 

Dacă ți-a plăcut acest articol citește și despre Apă micelară – 6 cele mai bune opțiuni și unde le gasim sau despre Top 10 Cele mai bune Concealere.