Îngrijirea tenului pe timp de iarnă

Pielea ta luptă zilnic împotriva vânturilor puternice, umidității scăzute, diferențele de temperatură de la interior la exterior și a dușurilor fierbinți. În final, majoritatea dintre noi au pielea uscată, iritată, crăpată și cu aspect tern. Astfel, tenul are nevoie de o îngrijire specială toamna și iarna, pentru ca tu să radiezi în fiecare zi. Urmează pașii următori:

  1. Bea cât mai multă apă.

Acesta probabil este unul dintre cel mai important lucru pe care îl poți face pentru organismul tău iarna. Din cauza vântului rece care usucă pielea, este nevoie să o hidratăm nu numai din exterior ci și din interior.

  1. Hidratarea din exterior.

Iarna este nevoie să utilizezi o cremă intens hidratantă, aceasta va deveni un scut protector pentru temperaturile drastice. Utilizează creme care conțin ceramide, acid lactic, și glicerol.

  1. Evită apa fierbinte.

Deoarece tenul este foarte sensibil, se recomandă să eviți băile fierbinți. În schimb optează pentru dușuri scurte pentru ca pielea să poată sa-și păstreze uleiurile naturale care o protejează. Pe lângă asta, evită încălzirea în exces a locuinței, care va usca aerul și în final va usca pielea.

  1. Folosește SPF

Chiar dacă soarele lipsește, razele ultraviolete pătrund chiar și prin nori afectând tenul.

  1. Exfoliază

Exfolierea este un pas important deoarece celule moarte trebuie îndepărtate pentru a nu bloca pătrunderea elementelor hidratante necesare.

  1. Folosește fond de ten.

Fondul de ten oferă o protecție suplimentară tenului împotriva factorilor externi.

  1. Adaugă un ser hidratant in rutina de îngrijire.

Serul are proprietatea să pătrundă mai adânc în piele în comparație cu loțiunile și cremele hidratante.

  1. Folosește ulei de cocos

Picioare uscate, mâini crăpate sau păr deteriorat uleiul de cocos este răspunsul. Evită să aplici uleiul pe față, uleiul de cocos este foarte hrănitor însă tenul este mult mai sensibil așa că poate să blocheze porii.

Până data viitoare,

XO

P.S Dacă vrei să afli mai multe sfaturi despre îngrijirea tenului, citește și articolul despre beneficiile apei de orez.