Îngrijirea tenului: regim coreean în 10 pași

Îngrijirea tenului: regim coreean în 10 pași. Femeile din Coreea sunt cunoscute pentru pielea strălucitoare de porțelan, obținută printr-un ritual unic de frumusețe. Acest regim implică cu siguranță un pic de efort în comparație cu unul clasic, dar ca rezultat aceste femei au cel mai frumos ten din lume. Astăzi mi-am propus să vorbesc despre experiența mea, pentru ca tu să poți personaliza rutina coreencelor în așa fel încât să funcționeze cât mai bine pentru tine.

Pasul 1: Cleanser pe bază de ulei

Toată magia începe seara, când a venit în sfârșit momentul să te demachiezi. Un produs de curățare pe bază de ulei ajută la curățarea tenului de toate impuritățile acumulate pe parcursul zilei și a machiajul. Pentru mine Extraordinary Beauty Cleansing Balm de la Femmue este un ,,holly grail”. Este un produs de curățare de lux, care trece prin mai multe faze, se transformă din gelatină în ulei, apoi pe parcurs în lapte, astfel dizolvă tot felul de poluanți și orice tip de machiaj. Produsul are o textură ușoară care hrănește pielea, fără grăsimi care să blocheze porii, curăță eficient și se spală complet.

 

Pasul 2: Cleanser pe bază de apă

După curățarea cu ulei, în joc intră un cleanser pe bază de apă, care va curăța orice reziduu rămas, lăsând tenul imaculat și suplu. Este important să folosești un produs blând care nu va irita pielea și nu va distruge stratul protector al acesteia. Eu am utilizat SanDaWha Aqua Cleansing Gel. Acest produs îndepărtează restul impurităților rămase fără a usca pielea, iar ingredientele ajută la calmarea iritațiilor și a acneei.

Pasul 3: Exfolierea

Eu îmi exfoliez tenul de două ori pe săptămână folosind un produs delicat pe bază de enzime care îndepărtează celulele moarte, astfel permițând ca ingredientele care urmează să fie aplicate să se absoarbă mai bine. Un exfoliator bun este COSRX Salicylic Acid Exfoliating Cleanser ce conține ulei de arbore de ceai și acid salicilic, curăță tenul de minune și ajută la dispariția cicatricilor din urma acneei.

Pasul 4: Tonificarea

Pentru reglarea pH-ului pielii este important să aplici un toner; Tonerele coreene se bazează pe mixări de ingrediente naturale secrete transmise din generație în generație. Mai mult de atât, tonerul calmează pilea și o pregătește pentru pașii care urmează. Eu am două produse favorite: Citrus Brightening Toner de la Frudia și Botanical Nutrition Toner de la Be the Skin. Primul îmi place pentru că iluminează tenul și curăță foarte bine porii, în același timp este blând cu pielea sensibilă. Este compus din 86% din extras din citrice și Vitamina C, este ideal pentru împrospătarea tenului. Botanical Nutrition îl utilizez când am avut o săptămână stresantă sau când am acnee. Este blând și conține plante care acționează ca soluție dezinfectantă. Este compus din ingrediente naturale și ajută la tratarea acneei și cicatricilor.

Pasul 5: Esența

Ce mai sunt și esențele probabil vă întrebați? Însă dacă adresezi întrebarea aceasta unei femei din Coreea îți va răspunde că este probabil unul dintre pașii esențiali ai regimului lor de frumusețe. Sună intrigant nu-i așa? Într-adevăr când am început să adaug esențele în regimul meu de îngrijire, pielea mea a suferit o schimbare vizibilă. Esențele coreene conțin un număr mare de ingrediente active benefice pentru ten, menite să regenereze, să hrănească pielea creând un aspect luminos și neted. Cu siguranță că nu e în stare să întoarcă timpul înapoi dar va transforma tenul în unul luminos, fără linii fine și riduri. Mie îmi place foarte mult Missha Time Revolution Essence și Mini Raw Sauce de la My Coop. Esența de la Missha este similară cu SK-II Facial Treatment Essence care costă 100$. Cea de la My Coop este un pic mai ieftină și conține extracte din arborele de arțar, fructe și ierburi asiatice. Sună bine nu-i așa, pe lângă asta chiar funcționează! Esența se aplică în palmă, iar apoi se tapotează pe toată suprafața tenului.

Pasul 6: Fiole (Ampoule)

Te simți copleșită? Rutina continuă cu aplicarea fiolelor care îți oferă oportunitatea de ați răsfăța tenul cu niște bunătăți suplimentare. Acestea luptă contra liniilor fine, pierderii fermității, hiper-pigmentării și deshidratării pielii. Fiolele sunt folosite pentru o perioadă finită de timp ca un booster atunci când pielea ta are nevoie de ajutor suplimentar. Odată cu „meseria” de antreprenor vin și o mulțime de momente stresante, iar atunci îmi vine în ajutor LJH Vita Propolis Ampoule care oferă un boost de hidratare și strălucire.

Pasul 7: Serul

Serul are o formulă mai concentrată, molecule mai mici și cu o mulțime de ingrediente active pentru a viza anumite probleme ale pielii cum ar fi ridurile, pete întunecate, și deshidratare tenului. Cu siguranță poți să-ți personalizezi rutina de frumusețe adăugând sau eliminând pașii care nu ți se potrivesc.  Serul care îl ador este Missha Time Revolution Night Repair. Acesta este un ,,holy grail” pentru mine datorită capacității sale de a repara și a hidrata, lăsându-mi piele luminată netedă și uniformă. Chiar dacă are o formulă puternică, este suficient de blând încât este potrivit și pentru tenul sensibil. Acest ser este adesea comparat cu Estee Lauder Advanced Night Repair, dar este un dupe mai puțin costisitor și are aceleași ingrediente active.

Pasul 8: Sheet Mask

Ce fel de mască folosesc depinde de necesitățile tenului la moment: fie hidratare, curățare etc. Măștile textile sunt favoritele coreencelor. După ce am început să le încorporez mai des în rutina mea, au devenit și favoritele mele. Îmi place masca Manefit Natural Gift Green Tea Pore Care Sheet Mask, cu siguranță o denumire foarte lungă dar și efectul este de lungă durată. O folosesc când vreau să-mi răsfăț pielea după o săptămână încărcată, calmează roșeața, inflamațiile și conferă o strălucire sănătoasă.

Pasul 9: Cremă de ochi

Zona din jurul ochilor este delicată, mai subțire și foarte ușor devine deshidratată, deci trebuie îngrijită cu o cremă special formulată pentru a proteja, hrăni și a o ilumina. Tapotează dar nu freca, nu vrei să iriți zona și așa sensibilă. Aplicam oricum crema de ochi regulat, așa că acest pas era ceva cunoscut pentru mine. Îmi place Gumsul Giyoon Eye Cream de la Missha care conține ingrediente tradiționale coreene cum ar fi Ginseng ce iluminează zona de sub ochi, o hidratează și se absoarbe rapid.

Pasul 10: Hidratarea tenului

Crema hidratantă acționează precum un scut care va proteja toate ingredientele benefice pe care tocmai le-ai aplicat. Folosesc Make P:rem Safe Cream, tenul meu e catifelat și strălucitor.

Suplimentar: Protecție solară sau BB cremă

Nu, nu am terminat încă!  Pentru a păstra strălucirea și a proteja tenul pe parcursul zilei trebuie să aplicăm o cremă cu factor de protecție. Cea de la Jart+ Every Day Sun SPF 50+ o ador pentru că după aplicare se absoarbe total în piele și nu blochează porii.

Rating

După ce am urmat acești pași, am ajuns la concluzia că această rutină este despre respectarea și iubirea tenului tău. În loc să folosești ingrediente dure, care vor distruge bariera naturală a pielii, axează-te pe cooperare cu propriul organism.

În cele din urmă, nu este vorba despre urmărirea regulată a regimului în 10 pași, dar adaptarea rutinei la nevoile, tipul tenului și la mediul înconjurător. Se pune accent cu adevărat pe îmbunătățirea pielii din interior spre exterior. Țin să menționez că acest regim de beauty este un pic costisitor, dar cu siguranță merită fiecare bănuț cheltuit. Mi-a plăcut foarte mult să încerc diferite tipuri de măști și să observ cum tenul reacționează la ele, dacă astfel de lucru îți produce o satisfacție deosebită atunci cu siguranță trebuie să încerci. Voi continua să urmez pașii respectivi? Cel mai probabil nu, însă încerc să fiu cât mai disciplinată cu produsele de care tenul meu are absolută nevoie.

Ai produse de îngrijire coreene preferate? Spune-mi despre ele în secțiunea de comentarii.

Până data viitoare,

XO