Își merită La Mer banii? Despre legendara Creme de la Mer

Vă povestesc des pe acest blog despre The Ordinary, iar asta se datorează faptului că majoritatea produselor chiar funcționează și sunt accesibile pentru toată lumea. De-a lungul timpului am încercat tot felul de creme, loțiuni și seruri de la diverse brand-uri, unele mai scumpe, altele mai puțin scumpe și concluzia a fost că mai scump nu înseamnă întotdeauna mai bun. Bineînțeles că există și produse din categoria asta luxury care funcționează de minune, dar cui îi pasă atunci când ai la dispoziție produse la 30-40 de lei de la brand-uri precum The Ordinary?

Am primit în urmă cu ceva timp (mai precis în aprilie de ziua mea) un cadou de care m-am bucurat, însă de care am fost foarte sceptică: The Refreshing Radiance Collection Set de la La Mer. Auzisem multe basme despre acest brand și am fost de câteva ori cât pe ce să cumpăr renumita Creme de la Mer, însă prețul m-a făcut să mă răzgândesc de fiecare dată.

LA MER
The Refreshing Radiance Collection Set

Revin la cadou și nu mă mai lungesc: le-am folosit și spre rușinea mea mi-au plăcut foarte tare. Detaliez motivul puțin mai jos.

Având în vedere că brandul La Mer este astăzi disponibil și pe la noi prin magazine (Sephora/Douglas), mă gândesc că multe dintre voi v-ați întrebat de ce au aceste produse astfel de prețuri exorbitante și ce anume îți fac de banii aștia…

Povestea cremei La Mer este una parcă scoasă din film: Dr. Max Huber, un om de știință german a suferit un accident grav în timp ce experimenta cu un stabilizator de rachetă, undeva prin 1950. Explozia l-a lăsat cu arsuri severe, a încercat tot felul de tratamente și creme pentru a-și vindeca pielea, însă nimic nu funcționa – fapt ce l-a motivat să cerceteze diverse ingrediente și să găsească o formulă ce poate stimula pielea pentru a se auto-regenera. 12 ani și 6000 de experimente mai târziu, Dr. Max Huber a creat legendara Crem de la Mer.

Știu, povestea sună absolut incredibil. Din acest motiv s-au creat o mulțime de conspirații în jurul acestui brand, inclus că Dr. Huber defapt nu a existat și că este o poveste inventată de Estee Lauder (care a achiziționat acest brand după moartea individului în 1991).

 

DE CE SUNT PRODUSELE LA MER ATÂT DE SCUMPE?

Prețurile piperate ale produselor La Mer se datorează în mare parte următoarelor motive:

  1. Ingredientele – la prima vedere ingredientele expuse pe pachetele produselor La Mer nu par atât de extraordinare, însă felul în care sunt extrase, procesate și calitatea lor fac o mare diferență în acest caz.

The Miracle Broth, formula care stă la baza tuturor produselor La Mer conține în cea mai mare proporție alge marine. Aceste alge sunt extrase din mare, puse la rece și transportate în aceeași zi la New York, unde sunt expuse la un proces de bio-fermentație care durează între 3 și 4 luni.

Pe lângă alge marine, produsele la Mer mai conțin calciu, potasiu, magneziu, lecitină, fier, Vitamina C, E, B12, eucalipt, germeni de grău și ceva proprietăți din citrice.

Toate aceste ingrediente sunt menite să hidrateze profund pielea, să calmeze iritațiile și să uniformizeze nuanța tenului.

  1. Sustenabilitate – nu am găsit prea multe informații legate de acest subiect, însă cei de la La Mer susțin că ingredientele pe care le folosesc și procesele necesare pentru crearea produselor se desfășoară fără a epuiza resursele disponibile și fără a distruge mediul înconjurător (într-o oarecare măsură). În orice caz, această alegere presupune cu siguranță costuri suplimentare.

 

ÎȘI MERITĂ LA MER BANII?

Da și nu prea. În cazul meu, La Mer Moisturizing Soft Cream este cea mai bună cremă hidratantă pe care am încercat-o vreodata și a devenit de la prima utilizare preferata mea. Hidratează pielea foarte repede, calmează și reduce iritațiile și lasă pielea instant fină și suplă. După ce am terminat borcanelul de 30ml care vine în setul despre care vă spuneam mai devreme, au trecut vreo 2 luni în care mă tot gândeam la crema asta și la cum se simțea tenul meu atunci când o foloseam. M-am întors acum câteva zile după ea la Sephora și am cumpărat tot varianta de 30ml, dar cu lacrimi în ochi și cu vânt prin portofel.

Pe scurt, unele produse sunt foarte bune, iar dacă simți nevoia să îți răsfeți tenul cu ceva special atunci La Mer mi se pare varianta cea mai bună. Este absolut necesar? Bineînțeles că nu. Sunt atât de multe produse pe piață în zilele noastre și am să vă las câteva exemple de creme hidratante foarte bune și mult mai accesibile chiar aici:

BELIF The True Cream Aqua Bomb

 

YOUTH TO THE PEOPLE Superfood Whip Moisture Cream
YOUTH TO THE PEOPLE
Superfood Whip Moisture Cream

 

ORIGINS
Ginzing Glow Boosting Gel Moisturizer

 

OLEHENRIKSEN
Transform Sheer Transformation Perfecting Moisturizer

 

CITEȘTE ȘI:

Acidul Azelaic – cand si cum se utilizeaza

Totul despre rola de jad

Despre acnee – partea I