Machiaj pentru zilele ploioase

Așa cum îți schimbi stilul de haine, tehnicele de machiaj  în funcție de temperatura de afară, la fel și părul și machiajul trebuie să se potrivească cu aceasta. Zilele cu soare au rămas în urmă, suntem în sezonul ploios și friguros de aceea trebuie să ne ajustăm rutina de frumusețe, ca să arătăm fabulos in pofida furtunii, vântului și zăpezii. Ploaia ar putea să-ți dea planurile peste cap, de aceea am decis să-ți ofer câteva sfaturi utile pentru a arăta perfect în acest sezon.

  1. Evită Glossul

Folosirea glossului într-o zi ploioasă nu este tocmai cea mai bună alegere, acesta se poate întinde și look-ul tău va arăta neglijent.

  1. Optează pentru un fond de ten matifiant.

Una din problemele cauzate de umiditate este excesul de sebum. Ca să atenuezi efectul de strălucire al tenului, folosește produse matifiante. Pudrele și șervețelele matifiante îți pot salva look-ul absorbind excesul de sebum.

  1. Nu exagera cu machiajul.

Evită să aplici un machiaj intens, liniile cu tuș și conturarea pleoapei de jos cu creion negru. Dacă nu vrei să arăți precum o panda la sfârșitul zilei, stai departe de acestea și aplică produse waterproof (mascara, tuș etc).

  1. Protejează-ți bretonul.

Bretonul este super trendy sezonul acesta, însă este foarte greu de întreținut din pricina umidității ce îl face să se onduleze și să se separe. Nu uita umbrela sau optează pentru o pălărie.

  1. Evită părul îndreptat cu placa.

Poate că în interior parul îndreptat cu placa va arata bine, însă afară datorită umidității se va ondula și va arăta neglijent. Optează pentru un look natural sau o coadă de cal.

Cam atât pentru astăzi, sper că v-a plăcut și vă sunt utile sfaturile mele. Scrie un comentariu despre trucurile tale de frumusețe pe timp de ploie!

Citește și articolul despre cum să arăți bine fără machiaj

Până data viitoare,

XO