Masca si iritatiile – preventie si ingrijirea tenului

Am încercat să stau departe până acum de subiectul ”pandemie” și ”măști”, însă cum încerc să vă aduc în fiecare săptămână articole interesante despre îngrijirea tenului și cum subiectul iritațiilor cauzate de măști a început să fie tot mai predominant pe lângă mine, m-am decis că a venit vremea să discutăm și despre asta.

Odată cu apariția caniculei bucureștene – și la nivel național -, din ce în ce mai multe femei îmi spun că se confruntă cu iritații în jurul nasului și a obrajilor din cauza măștilor pe care le purtăm cu toții aproape zilnic. Chiar dacă nu ai avut astfel de probleme până acum, cred eu că informațiile de mai jos sunt important de știut pentru fiecare purtător de mască care ține la sănătatea tenului său.

 

TIPURI DE IRITAȚII CAUZETE DE MĂȘTI

  • Maskne – (mask + acne) un tip de iritație care a și căpătat o denumire urbană și care se referă la acneea cauzată de purtarea măștilor. Fricțiunea, obrucția, căldura și stresul sunt rețeta tocmai potrivită pentru apariția acneei. În special dacă tenul tău este deja predispus la acnee, este necesar să iei măsuri de prevenție și să fii extra atentă la cum reacționează tenul tău în această perioadă.
  • Miliaria – sau erupția cutanată provocată de căldură. Acest tip de iritație este prezentă la unele persoane pe timpul verii, însă devine din ce în ce mai prezentă și ca rezultat al purtării măștilor fiind dintre cele mai comune forme de iritație.
  • Rozacee – asemănător cu tenurile predispuse la acnee, tenurile sensibile pot dezolta în această perioadă simptome mai acute ale cuperozei, din pricina alterării nivelului microbian de pe suprafața pielii.

MĂSURI DE PREVENȚIE

  1. Alege o mască potrivită – în cazul în care optezi pentru o mască reutilizabilă, alege un material precum bumbacul și încearcă să stai departe de măștile confecționate din nylon, polyester sau mătase artificială. Un material natural precum bumbacul permite tenului să respire și este suficient de moale.
The Vampire Wife THE BLUE SILK FACE MASK
The Vampire Wife THE BLUE SILK FACE MASK
  1. Schimbă regulat masca – Fie că optezi pentru varianta clasică de mască chirugicală sau pentru cele reutilizabile, asigură-te că le schimbi suficient de des. În cazul măștilor reutilizabile, dă-i voie măștii să se usuce complet după spălare și folosește detergenți hipoalergenici.
  1. Hidratează tenul corespunzător – chiar dacă este vară și poate uneori simți nevoia să sari peste crema hidratantă, este bine de știut că prin acțiunea de frecare ce se petrece între mască și tenul tău, acesta eliberează apă și ulterior pot apărea iritații. Este important să îi oferi tenului un aport suficient de hidratare, atât prin utilizarea unei creme, cât și prin consumul efectiv de apă.
The Ordinary Natural Moisturizing Factors
The Ordinary Natural Moisturizing Factors
  1. Curăță blând tenul – fii extra blândă cu tenul tău în această perioadă și evită produsele de curățare sau exfolianții ce pot irita și usca tenul. Folosește un gel spumant blând, înainte și după utilizarea măștilor.
CeraVe Foaming Cleanser
CeraVe Foaming Cleanser
  1. Evită machiajul sub mască – nu-mi vine să cred că spun asta, dar în special în zilele în care știi că vei petrece majoritatea timpului sub mască, dă-i tenului o pauză și evită aplicarea fondurilor de ten. Acest lucru îți va permite să reaplici crema hidatantă pe parcursul zilei și tenul poate respira liniștit.
  1. Folosește SPF – nu cred că trece un articol fără să menționez crema cu factor de protecție solară. Ei bine, și în acest caz o cremă cu SPF îți poate veni în ajutor, chiar și pe sub mască. Mai ales dacă petreci timp pe afară, este important să îți protejezi tenul împotriva radiațiilor solare pentru a evita iritațiile, petele și semnele premature ale îmbătrânirii.
Clinique Super City Block
Clinique Super City Block

Sper că sunteți bine în această perioadă și sper ca acest articol să vă fie de folos. Dacă aveți întrebări legate de îngrijirea tenului, îmi puteți scrie direct pe info@georgianamerloi.com sau puteți folosi căsuța de chat din dreapta jos.

 

Până data viitoare,

G

 

ARTICOLE RECENTE:

Acnee partea I – tipuri de acnee si mituri

Acnee partea II – tratamentul #1 impotriva acneei

Tot ce trebuie să știi despre cuperoză