Microneedling – beneficii și efecte adverse

Microneedling sau multe ace mici ce-ți pătrund simultan în piele, nu sună tocmai a după-amiază relaxantă – tocmai de aceea este important să știm câte ceva despre această procedură înainte să-i propunem tenului să treacă prin asta. Liniile fine, cicatricile ușoare produse de acnee sau de soare și tenul texturat sunt doar o parte din problemele care pot fi ameliorate cu ajutorul unei astfel de tehnici de microneedling. Fie că este vorba despre o ședință profesională sau un dispozitiv potrivit pentru acasă, hai să descoperim cum funcționează, ce procedură alegem și ce beneficii îți poate aduce.

Ce este Microneedling

Microneedling este o procedură medicală ce constă în producerea a numeroase micro-înțepături la nivelul pielii, cu ajutorul unui dispozitiv, cu scopul de a declanșa mecanismul de regenerare a pielii prin formarea unor noi structuri de colagen pentru vindecarea micro-perforațiilor. Aceasta este o procedură cosmetică minim-invazivă care este folosită în cea mai mare parte pe față pentru a trata cicatrici, riduri și pori măriți. microneedling

Mai pe românește, ideea din spatele acestui tratament este lezarea ușoară a suprafeței tenului pentru a-l forța să treacă printr-un proces de regenerare. Ca rezultat se produce o rejuvenare a fibrelor de colagen și elastină. microneedling

microneedling mezoterapie
Mezo Pen – instrument folosit în mezoterapie (microneedling)

 

Procedură, riscuri & efecte adverse microneedling

Înainte de procedură dermatologul folosește o cremă anestezică, deci tratamentul în sine nu ar trebui să fie dureros. Procedura durează aproximativ 30 de minute, timp în care dermatologul va mișca instrumentul (mezo-pen) pe toată suprafața tenului având grijă ca înțepăturile să fie uniforme. După procedură se aplică o mască sau un tratament calmant, astfel întreaga experiență poate să dureze 1-2 ore. microneedling

Orice procedură cosmetică este însoțită mai mult sau mai puțin de riscuri și efecte secundare. Imediat după procedură pielea este un roșie și se pot observa unele înțepături, dar in câteva ore tenul revine la normal.

Având în vedere faptul că micro înțepăturile se închid în aprox. 2 ore, si cu condiția ca tratamentul sa fie făcut în condiții clinice, cu ace de unică folosință și soluții sterile, infecțiile sunt improbabile.

Trebuie să te îngrijorezi dacă apar: vânătăi, sângerări exagerate, infecții sau exfoliere.

 

A doua zi după tratament microneedling

  • A doua zi după tratament, tenul era radiant și fresh, se observă o strălucire din interior, tenul este moale, iar porii sunt vizibil mai mici. Dacă tenul tău este mai sensibil, este posibil să simți mâncărimi și să observi ceva urme minuscule ale înțepăturilor, însă totul va reveni la normal după aproximativ 2 zile.
  • După microneedling pielea devine foarte sensibilă la acțiunea razelor solare așa că este recomandat să porți o cremă cu factor de protecție mare.
  • Rezultatele vor fi vizibile imediat după tratament, dar pentru a le menține va fi nevoie de mai multe sesiuni. Numărul sesiunilor depinde și de problemele tenului, astfel medicul dermatolog sau esteticianul te pot îndruma în acest sens.

 

Dermaroller sau microneedling pentru acasă

Diferența dintre terapia cu micro-ace și utilizarea unui dermaroller este aceea că prima este efectuată de un medic specialist, iar rezultatul se va menține o perioadă mai lungă de timp. Utilizarea unui dermaroller în regimul de îngrijire nu oferă aceleași beneficii și nu va avea efecte drastice precum microneedling, sau cel puțin nu într-un tip scurt.

Utilizarea unui dermaroller poate aduce însă beneficii proprii în rutina ta de îngrijire:

  • ajută la pătrunderea mai adâncă în piele a produselor pe care le aplici
  • conferă luminozitate tenului microneedling
  • reducerea liniilor fine și a petelor

Dacă te hotărăști să îi dai acestui dispozitiv o șansă, trebuie să știi că acestea vin în diferite dimensiuni. Astfel, este recomandat să optezi pentru ace cu dimendiuni de 0.3 – 0.5 mm. După o perioadă de ajustare poți trece la ace de dimensiuni mai mari.

dermaroller mezoterapie microneedling

dermaroller mezoterapie microneedling

 

Sper să îți fie de folos acest articol, iar dacă te hotărăști să încerci microneedling sau vrei să incorporezi un dermaroller în rutina ta de îngrijire, îți stau la dispoziție pentru orice întrebări la care poate nu am răspuns în acest articol, pe mail la info@georgianamerloi.com sau în căsuța de live chat. microneedling

Până data viitoare,

G

 

ARTICOLE RECENTE:

Tot ce trebuie să știi despre SPF

Ghid The Ordinary Vitamin C

Acizi de exfoliere The Ordinary pentru fiecare tip de ten