Mierea de manuka – ingrediente naturale pentru ten sănătos

O mulțime de tipuri de miere sunt în vogă în ultima perioadă, nu numai pe post de mâncare, ci și încorporate ca ingredient activ în produsele de îngrijire, în tratamentele spa și ca supliment alimentar. De această dată vreau să vă povestesc despre mierea de manuka și beneficiile ei pentru că nu am putut să nu mă întreb ce o face mai specială decât mierea obișnuită.

Ce înseamnă și de unde provine?

Mierea de Manuka este un tip de miere originar din Noua Zeelandă. Este produsă de albinele care polenizează floarea unui tufiș numit manuka. Diferența dintre manuka și mierea normală este că prima conține mai multe vitamine și minerale, fapt ce îi conferă o putere antibacteriană și mai mare decât în cazul altor tipuri de miere. În plus, mierea manuka are proprietăți antivirale, antiinflamatorii și antioxidante, fiind utilizată pentru vindecarea rănilor, calmarea durerilor gâtului, previne cariile și îmbunătățește sistemul digestiv.

Manuka Tree

Compoziția Mierii de manuka

• Peroxid de hidrogen – Acest ingredient se găsește în toate tipurile de miere și le oferă proprietățile antibiotice.
• Methylglyoxal (MG) – Această substanță se găsește și în alte tipuri de miere, dar în cantități mici. Mierea de manuka are o concentrație foarte mare de MG, iar atunci când vine vorba despre acestă substanță, cu cât mai multă, cu atât mai mare proprietatea antibiotică.
Vitamine și minerale – Mierea de Manuka conține un amalgam de vitamine și minerale care sunt necesare funcționării sănătoase a organismului. Conține de 4 mai multe zinc, fier, magneziu, cupru, potasiu, seleniu și minerale decât mierea obișnuită!

Beneficiile mierii de Manuka

  • Tratează afecțiunile inflamatorii ale pielii

Datorită proprietăților sale antiseptice și antibiotice, mierea reduce inflamația, previne dezvoltarea bacteriilor și calmează pielea iritată. O mască de tip servețel utilizată de 2-3 ori pe săptămână poate calma pielea sensibila și poate diminua efectele cuperozei.

  • Te scapă de pete

Datorită conținutului ridicat de peroxid de hidrogen, mierea iluminează tenul și petele post-acneice. Încearcă masca de la Andalou Naturals, cu acid Glycolic, dovleac și manuka.

  • Tratează acneea

Când vine vorba despre acnee, manuka este ingredientul care te poatea ajuta să scăpa de inflamații, coșuri și pete. Reduce roșeața, accelerează procesul de vindecare al pielii.

  • Iluminator natural

Un toner cu miere de manuka va oferi tenului un luciu sănătos.

  • Vindecă buzele crăpate

Mierea de manuka are abilitatea de a vindeca pielea uscată și crăpată.

  • Vindecă rănile și arsurile

Utilizarea mierii de Manuka duce la o mai bună vindecare a rănilor, la ameliorarea durerii și la scăderea nivelului inflamator. Tocmai de aceea este folosită ca un pansament pentru vindecarea și îmbunătățirea stării de sănătate.

Care sunt riscurile consumului de miere de manuka?

Mierea de Manuka poate fi consumată de aproape toată lumea, mai puțin de copiii sub 2 ani, cei care au alergie la miere/albine și persoanele cu diabet zaharat.

De unde se poate cumpăra mierea de manuka?

Dacă te uiți la mierea de Manuka din magazin, caută factorul unic al mierii de Manuka (UMF). Acest lucru înseamnă că mierea a fost produsă de unul dintre cei 100+ de apicultori, producători și exportatori licențiați de UMF Honey Association. Numărul afișat lângă marca UMF reprezintă cantitatea de Manuka, leptosperină, DHA și MGO. Se recomandă să consumăm UMF 10+ sau mai mult. Factorul UMF este un fel de factorul SPF pe produsele de protecție solară – cu cât numărul este mai mare, cu atât este mai eficient produsul. Înainte de a cumpăra, amintiți-vă că Manuka se produce numai în Noua Zeelandă, deci iată un alt aspect care merită atenție.

Îmi place să citesc mesaje de la voi de orice fel așa că, dacă aveți întrebări sau sugestii vă aștept în secțiunea de comentarii sau pe info@georgianamerloi.com.

Până data viitoare,

G

Articole similare:
Ingredient anti-aging de top: totul despre acidul ferulic
Ten sensibil? Iată soluția: acizii polihidroxilici
Drojdia de bere și beneficiile asupra tenului