Nootropicele – pastilele înțelepciunii

Hello, gorgeous! Nootropicele, numite și pastile inteligente, se presupune că pot stimula concentrarea, învățarea, memoria și activitatea creierului în general – dar oare funcționează cu adevărat sau este doar un mit? Cine nu ar vrea să ia o pastilă și să devină mai inteligent și mai eficient  mai ales că trăim într-un societate atât de competitivă? Când am auzit pentru prima oară despre aceste suplimente, am fost curioasă să le testez magia, dar mai întâi de toate să aflu ce se ascunde în spatele lor și ce efecte adverse au.

Nootropicele au câștigat repede popularitatea în societatea noastră și sunt adesea folosite de liderii companiilor de succes, pentru a stimula memoria, concentrarea, creativitatea, inteligența și motivația. Dacă ești curioasă să aflii mai multe despre aceste suplimente, citește în continuare.

Rhodiola Rosea – cunoscută și sub denumirea de rădăcină arctică sau rădăcină de aur, este o plantă adaptogenă care ameliorează senzația de oboseală, reduce anxietatea și depresia, îmbunătățește rezistența fizică și nu în cele din urmă îmbunătățește memoria. Deoarece este o plantă naturală, nu este nevoie de o rețetă medicală.

 

Ginkgo Biloba unul dintre cei mai „bătrâni” arbori de pe Pământ, cunoscut și sub denumirea  ,,arborele pagodelor”, are o mulțime de beneficii printre care: îmbunătățește memoria, combate depresia și reglează metabolismul. Ginkgo biloba este considerat un supliment sigur, dar poate provoca efecte adverse dacă este combinat cu alte medicamente.

Cafea cu ciuperci Reishi este o combinație de cafea cu pudră de ciuperci medicinale. Această băutură are un nivel ridicat de antioxidanți, vitamine și minerale care pot spori capacitatea de concentrare și gândire. Oamenii de știință au demonstrat că reishi mixat cu cafea îmbunătățește oxigenarea creierului, fortifică sistemul imunitar, iar datorită numărului mare de antioxidanți, stimulează vitalitatea și reduce oboseala, stimulează puterea de concentrare și îmbunătățește memoria.

Vitamina B6  – o mulțime de studii au arătat că un nivel mai scăzut de B6 determină un declin de memorie. B6 ajută corpul să producă serotonină – hormonul fericirii –  și ajută organismul să facă față stresului și să aibă un somn liniștit.

Ashwagandha cunoscută și sub denumirea de ginseng ayurvedic sau indian este una dintre cele mai cunoscute nootropice folosite în medicina ayurvedică, clasificată drept adaptogenă, ceea ce înseamnă că poate ajuta organismul să combată cu succes stresul, stimulează activitatea creierului și combate simptomele anxietății și depresiei.

 

Cafeaua de aur – Cafea cu turmeric este băutura perfectă pentru un boost de energie și este recunoscută pentru capacitățile sale antioxidante, anticancerigene si antiinflamatorii extraordinare. Studiile recente spun că este capabil să prevină și să suprime chiar boala Alzheimer.

Bacopa monnieri– numit și Isopul-de-apa, este o planta folosită pentru îmbunătățirea capacitaților mentale la orice persoană. Studiile moderne arată că această plantă poate îmbunătăți reținerea informației și calmarea durerilor de cap și a nevralgiilor.

Am ales să menționez cele mai populare și naturale suplimente care pot stimula activitatea creierului fără efecte adverse. Totuși înainte de a începe să luați aceste suplimente, consultați un medic, și luați aminte că:

Utilizarea regulată a nootropicelor poate reduce efectului acestora. Aceste suplimente se administrează doar în perioadele stresante și încărcate când simțiți că aveți nevoie de ajutor suplimentar sau în zilele în care faceți o muncă mai intensă decât de obicei, dar este nevoie să oferim creierul timp să se odihnească și să se reseteze.

Chiar dacă nootropicele au un efect pozitiv, un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată au un efect mult mai bun asupra creierului și pot crește rezistența la stres.

Voi ce credeți fetelor? Este oare posibil ca aceste suplimente să ofere claritate mentală, concentrație, energie și inteligență? Pentru mine sună ca un subiect pentru un film science-fiction, rămâne însă de văzut. Până data viitoare stay brave & confident! XO

 Articole similare

Mierea de manuka – ingrediente naturale pentru ten sănătos

Acupunctura facială – secretul tenului tânăr?

Frumusețe organică. Ce se află în produsele tale de îngrijire și conceptul green beauty