Sfaturi pentru aplicarea corectă a rujului

Rujul are o imensă putere de seducție, însă dacă nu este aplicat corect rezultatul final poate fi unul dezastruos. Pe lângă culoarea și textura rujului, trebuie să ții cont de anumite trucuri care te ajută să îl aplici corect și să îl menții pe buze cât mai mult. Pentru a evita greșelile îți recomand următorii pași:

Exfoliază:

Exfolierea regulată, dar mai ales înainte de aplicarea rujului face ca sângele să circule mai bine în zona respectivă conferând un efect de buze mai pline. După acest pas buzele sunt mai moi și pregătite pentru machiaj. Îți recoamnd exfoliatorul de buze de la Clinique Sweet Pots, este un răsfăț dulce pentru buzele tale plus că vine împreună cu un balsam de buze.

Anton Maltsev – Fotolia

Hidratează:

Aplică un balsam de buze înainte de a începe machiajul, iar atunci când vrei să aplici rujul tapotează excesul de balsam. Acest pas îmbunătățește aspectul buzelor și ajută la longevitatea rujului. Sunt o mulțime de produse pentru hidratarea buzelor la etapa actuală. Mie îmi place foarte mult basamul de la Eos, nu este foarte scum și își face treaba de minune, sau Essential Lip Enhancer Balm de la Jouer, un pic mai scump dar hidratează foarte bine buzele.

Conturează buzele în mod natural:

Conturează linia naturală a buzelor iar mai apoi aplica creionul pe întreaga suprafață a acestora. În felul acesta, atunci când rujul dispare, creionul ajută la o tranziție mai puțin vizibilă.

Îndepărtează excesul:

După ce ai aplicat rujul, tapotează buzele cu un servețel fin pentru a îndepărta excesul. Ajută la menținerea acestuia o perioadă mai îndelungată și micșorează riscul întinderii.

Ține cont de culoarea pielii:

E adevărat ca buzele nud arată senzațional, însă folosirea unei nuanțe nepotrivite pielii tale, poate avea un efect invers. Alege o nuanță care se aseamănă cât mai mult cu cea a buzelor tale.

Astea sunt toate sfaturile mele pentru voi. Citește și articolul despre îngrijirea tenului pe timp de iarnă.

Până data viitoare,

XO