Sprâncene perfecte pas cu pas

Atenția către sprâncene este un trend relativ nou, însă unul cu siguranță important în perfecționarea trăsăturilor. De această dată mi-am propus să discutăm despre care ar fi pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a avea sprâncene perfecte. Sper să îți fie de folos, iar dacă ai întrebări te aștept în secțiunea de comentarii.

  1. Pensează-ți sprâncenele după un duș fierbinte când porii se deschid și pensarea devine mai puțin dureroasă, fără iritații. Ai grijă să dezinfectezi ustensilele înainte de fiecare utilizare.
  2. Curăță zona utilizând apa micelară (ex. Apă micelară de la Garnier)
  3. Dacă nu ești încrezătoare în abilitățile tale, îți recomand să apelezi la un profesionist pentru a-ți crea forma potrivită în conformitate cu forma fetei. Deoarece sprâncenele reprezintă cheia pentru un machiaj impecabil, majoritatea profesioniștilor utilizează metoda: Golden Ratio – definiția matematică a frumuseții. Această tehnică implică stabilirea a trei puncte precise pe sprânceană pentru definirea lor în conformitate cu trăsăturile tale așa cum este ilustrat mai sus.
  4. Dacă te decizi totuși să te pensezi acasă începe prin a pieptăna sprânceana cu o perie specială. Utilizează o pensulă pentru a nota punctele cheie pe sprânceană conform tehnicii menționate. Înarmează-te cu răbdare și începe pensarea de la capătul exterior al sprâncenei. Ai grija să nu smulgi mai multe fire o dată. După ce ai pensat sprâncenele, aplică o cremă hidratantă ca să calmezi iritațiile. Conturează și acoperă locurile goale utilizând un creion cu o nuanță rece, aproape de nuanța ta naturală. Foloseşte creionul pentru a trasa conturul firelor de păr, incepănd cu arcada, spre exterior, insistând mai puţin în partea interioară. Recomand să folosești Anastasia Beverly Hills Brow Wiz, o alternativă mai accesibilă este Elf Cosmetics Lift Brow Pencil. Ai grijă sa-ți periezi sprâncenele pentru a difuza produsul.
  5. Dacă ai firele rebele sau vrei să le oferi un efect de „bushy brows”, utilizează un gel de fixare sau aplică fixativ de păr direct pe perie, iar mai apoi aplică pe sprăncene.

Citește și aceast articol despre căteva dintre produsele mele favorite.

Până data viitoare,

XO