The Ordinary – un ghid fundamental

Dacă sunteți pasionate de îngrijirea tenului precum sunt eu, atunci cu siguranță ați auzit de brand-ul The Ordinary. The Ordinary a cucerit lumea prin conceptul unic pe care îl au, oferind produse de îngrijire ,,profesionale” la un preț foarte accesibil. Majoritatea produselor se bazează pe un singur ingredient magic într-un ambalaj de sticlă cu pipetă. The Ordinary este adesea comparat cu Drunk Elephant, Sunday Riley și Pixi, însă cu siguranță cea mai accesibilă variantă disponibilă. Cei de la The Ordinary au o mulțime de produse ce îți permit să îți creezi un regim de îngrijire foarte țintit pe problemele pe care le întâmpini. În timp ce asta este un lucru foarte bun, este ușor să te pierzi în multitudinea de produse așa că iată care sunt cele mai bune produse din fiecare categorie și la ce mai exact sunt bune.

Pe site-ul oficial al companiei The Ordinary, produsele sunt împărțite în 9 categorii: Antioxidanți, Culori, Acizi, Creme și uleiuri, Molecule, Peptide, Retinoizi, Protecție solară și Vitamina C.

Antioxidants – Antioxidanți

EUK 134 0,1% este o moleculă sintetică cu activitate antioxidantă puternică, defapt unul dintre cei mai puternici antioxidanți disponibili pe piață, protejează împotriva daunelor provocate de radicalii liberi, reduce roșeața și petele. Acest produs conține propanol, așa că nu este cel mai indicat pentru acnee. De asemenea, nu-l utilizați împreună cu acizi sau vitamina C. Are efect de încălzire atunci când este aplicat pe piele, textura este gelatinoasă și se absoarbe foarte rapid în piele.

Colors – Produse de machiaj

Din categoria produselor de machiaj recomand fondul de ten Serum Foundation – oferă o acoperire ușoară către medie cu o gamă largă de culori și un preț de numai 6$. Fondul de ten este potrivit pentru pielea normală și uscată, se aplică ușor și are un finish semi mat.

Direct Acids – Acizi

AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution – conține acizi alfa-hidroxi (acizi glicoli, lactici, tartrici și citrici) și 2% acid salicilic plus acid hialuronic și extract de morcov, ce acționează ca un antioxidant. Este unul dintre produsele mele preferate, nu este agresiv cu tenul sensibil și lasă pielea moale și strălucitoare. Eu folosesc soluția de două ori pe săptămână și numai noaptea, iar a doua zi mă asigur că am aplicat protecție solară.

Glycolic Acid 7% Toning Solution o alternativă pentru Pixi Glow Tonic, aceasta este o soluție tonică ce conferă strălucire tenului. Conține 7% acid glicolic, împreună cu aminoacizi, aloe vera și ginseng pentru un efect de calmare. Produsul este minunat pentru pregătirea tenului de soluții mai concentrate de acizi, sau poate fi utilizat zilnic pentru a conferi tenului strălucire. Îți recomand să aștepți ca soluția să intre complet în piele înainte de a aplica alte produse de îngrijire, pentru a evita senzația de usturime.

Hydrators and Oils – Creme și uleiuri

100% Plant-Derived SqualaneSqualane este o hidrocarbură saturată și stabilă, care se găsește în mod natural în piele. Este foarte emolientă și hidratează foarte bine, fiind potrivită pentru toate tipurile de ten. Este unul dintre cele mai bune uleiuri de la The ordinary, pielea se simte suplă, moale și hidratată fără senzația de ten gras. Îl aplic seara ca un ultim pas în regimul de îngrijire, iar dimineața tenul este suplu și radiant.

100% Cold-Pressed Virgin Marula Oil – este un produs emblematic de la The Ordinary, deseori comparat cu Drunk Elephant Virgin Marula Luxury Face Oil. Uleiul este neprelucrat și presat la rece obținut din miezul fructelor Marula – numit și uleiul miracol al Africii. Acesta se absoarbe foarte repede în piele, oferă hidratare și conferă luminozitate, fiind un boost de antioxidanți care va preveni primele semne ale îmbătrânirii. Nu are miros puternic și fața nu este deloc lipicioasă după aplicare.

Acid  Hialuronic 2% + B5 – este cel mai ieftin acid hialuronic de pe piață și în pofida prețului mic, este unul dintre cei mai calitativi, iar formula unică îi permită să pătrundă adânc în straturile tenului și să-l hidrateze din interior spre exterior. După aplicare tenul este un pic lipicios, de aceea este o bază formidabilă pentru machiaj. Află mai multe despre acidul hialuronic în acest articol din seria acizilor.

More Molecules – Alte Molecule

Caffeine Solution 5% + EGCG – un ser pentru ochi ce conține o concentrație mare de cafea și reduce cearcănele. Serul este dens și pare foarte uleios la prima vedere, dar intră în piele foarte repede, hidratează și lasă pielea catifelată și luminoasă. Cearcănele nu vor dispărea după primele aplicări, însă veți observa efectul peste o perioadă mai îndelungată. După ser este necesară și aplicarea unei creme de ochi pentru un rezultat mai bun.

Peptides – Peptide

“Buffet” + Copper Peptides 1% – potrivit pentru tenul matur. Acest produs este mai puternic decât formula clasică a serului „Buffet” datorită peptidelor din cupru ce stimulează producția sănătoasă de colagen și are efecte antiinflamatorii și antioxidante, reduce ridurile și leziunile provocate de razele ultraviolete sau hiperpigmentarea și îmbunătățește elasticitatea, densitatea și fermitatea pielii. Este un cocktail destul de concentrat potrivit pentru pielea mai matură și o alternativă excelentă a retinoizilor. Are o textură de jeleu, o culoare albastră și un miros straniu dar care se evaporă rapid.

Retinoids – Retinoizi

The Ordinary Granactive Retinoid 5% in Squalane – este potrivit pentru pielea matură și are la bază retinoizi activi care sunt cunoscuți pentru acțiunea multiplă în combaterea semnelor îmbătrânirii și în îmbunătățirea texturii tenului. Serul este uleios și de culoare gălbuie. Dacă nu ai mai folosit niciodată retinoizi îți recomand să optezi pentru Retinol 1% in Squalane, cu o contrație mai mică pentru a permite tenului să se obișnuiască cu acțiunea lor.

Vitamina C

Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% – potrivit pentru tratarea cicatricilor lăsate de acnee, iluminează și uniformizează tenul. Textura este uleioasă cu particule mici parcă de nisip, iar produsul necesită mai mult timp să se absoarbă, însă oferă suficientă hidratare tenului.

Sper ca acest articol să îți fie util dacă te hotărăști să încerci produsele de la The Ordinary. Dacă deja le folosești, care este produsul tău preferat?  Citește articolele din Seria Acizilor și până data viitoare, stay brave & confident!

XO