The Ordinary Vitamina C – un ghid fundamental

Dacă te-ai nimerit vreodată prin Douglas sau pe vreun site admirând nedumerită gama extensivă de produse cu Vitamina C de la The Ordinary, ei bine, sper ca această căutare să se încheie aici.

Vitamina C este un ingredient absolut fabulos, în mare parte dintr-un singur motiv: chiar funcționează! Acest ingredient este considerat o moleculă vitală pentru sănătatea pielii, are o mulțime de beneficii și din fericire există în acestă gamă un produs pentru fiecare. Dar până ajungem acolo, iată care sunt principalele beneficii:

  • previne și tratează deteriorările cauzate de expunerea la UV
  • promovează producția de colagen
  • luptă împotriva semnelor de îmbătrânire
  • ajută la îmbunătățirea texturii pielii
  • ajută la iluminarea tenului și la dispariția petelor de hiperpigmentare

Mai pe scurt, dacă spre exemplu te lupți cu semnele lăsate de acnee, ai început să observi linii fine sau riduri, sau pur și simplu îți dorești un ten luminos și simți că ceva lipsește din rutina ta, a venit timpul să îi dai Vitaminei C o șansă.

Iată un ghid fundamental al produselor cu Vitamina C de la The Ordinary pentru a putea alege varianta potrivită pentru tine:

PERFECT PENTRU ÎNCEPĂTORI

Dacă nu ai mai folosit Vitamina C în rutina ta de îngrijire, este recomandat să introduci un produs mai puțin puternic unde șansele de a produce iritații sunt mult mai mici. Astfel, tenul tău se poate obișnui cu acest ingredient, în timp ce tu te poți bucura deja de beneficii.

Ascorbic Acid 8% + Alpha Arbutin 2% 

Textură ușor uleioasă, moderat înțepător și potrivit pentru tenurile mai uscate.

the ordinary alpha arbutin ascorbic acid

 

Magnesium Ascorbyl Phosphate 10%

Textură cremoasă, formulă moderată și foarte puțin înțepătore. Potrivit pentru tenurile grase, mixte și normale.the ordinary vitamin c

 

PERFECT PENTRU TENURI MATURE

Următoarele variante de Vitamina sunt ideale pentru tenurile mai mature, cu linii fine, riduri mai adânci și alte semne generale de îmbâtrânire.

Ascorbyl Glucoside Solution 12%

Textură de ser, formulă puternică dar puțin înțepătore. Potrivit pentru tenurile grase, mixte și normale.

the ordinary vitamin C

Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F

Textură ușor uleioasă, formulă puternică, foarte puțin înțepătore. Potrivit pentru tenurile uscate și oarecum iritate (nu este recomandat pentru tenul foarte iritat sau foarte sensibil)

the ordinary vitamin C

Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution

Textură ușor uleioasă, formulă puternică, foarte puțin înțepătore. Potrivit pentru tenurile uscate.

the ordinary vitamin C

PERFECT PENTRU URMĂTORUL NIVEL

Dacă ai mai utilizat Vitamina C în trecut, iar tenul tău este deja familiarizat cu acest ingreient, aceste variante te pot ajuta să duci tenul la nivelul următor.

Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%

Heavy Serum texture with very high potency and high stinging, great for oily, combination, or normal skin type.

the ordinary vitamin c with ha

Vitamin C Suspension 30% in Silicone

Textură de ser mai dens, formulă puternică și înțepătoare. Potrivit pentru tenurile grase, mixte și normale.

the ordinary vitamin C in silicone

100% L-Ascorbic Acid Powder

Textură de pudră, foarte puternică și înțepătoare. Această variantă de Vitamina C este una dintre preferatele mele, în special pentru că o poți combina cu alte tratamente și îți poți personaliza produsul. L-ascorbic acid powder 100% nu se poate combina cu Niacinamide și EUK134. Se amestecă un sfert de măsură (vine cu o linguriță la pachet) împreună cu o cremă hidratantă sau alte tratamente.

the ordinary l ascorbic acid powder

Toate produsele pe care le-am menționat se pot folosi dimineața și seara, însă mai ales pe timp de vară este indicat să se utilizeze de preferabil numai seara. Evită contactul cu zona din jurul ochilor și poartă o cremă cu factor de protecție solară pe timpul zilei. Și încă ceva – până nu uit – gradul de înțepături pe care l-am tot menționat la fiecare produs este o reacție inițială. În general, după aproximativ 2 săptămâni, tenul se obișnuiește cu acest ingredient și senzația de usturime dispare.

Sper ca acest ghid să te ajute în alegerea unui produs cu Vitamina C potrivit pentru tine, însă ca de obicei dacă ai întrebări, îmi poți scrie direct pe info@georgianamerloi.com. Mi-ar plăcea să stăm de vorbă!

 

Până data viitoare,

Georgiana

 

ARTICOLE RECENTE

Tot ce trebuie să știi despre rola de jad

Acid Azelaic pentru ten texturat

Cum sa nu folosești Retinol