Tot ce trebuie sa știi despre rola de jad

Rola de jad.

În această săptămână ne îndreptăm puțin atenția de la produse și ingrediente de îngrijire către un dispozitiv ce a devenit în ultima perioadă foarte popular: rola dublă de jad sau Jade Roller.

Cu toate că acest dispozitiv de masaj facial a devenit nu demult popular printre consumatoarele de skincare, rola de jad are o istorie impresionantă în China, Egiptul Antic și chiar printre mayași.

Piatra de jad este considerată purificatoare și vindecătoare, dar nu prin vreun ritual magic ci mai degrabă prin științe dovedite. Iată cum te poate ajuta utilizarea unei role de jad:

1. Masajul facial este în general relaxant și benefic pentru ten

2. Încurajează drenajul limfatic, ceea ce îmbunătățește procesul de eliminare a toxinelor

3. Efect de tonifiere și lifting

4. Calmarea iritațiilor, calmarea zonei ochilor și îmbunătățirea circulației

Prin utilizarea unei role de jad zilnic, poți observa rapid îmbunătățiri în felul în care arată tenul tău, însă este bine de știut că acest obicei nu trebuie să înlocuiască o rutină de îngrijire completă și potrivită nevoilor tale – ci mai degrabă poate adăuga un plus de valoare rutinei tale.

Rola de jad și Gua sha

Dacă te-ai gândit să achiziționezi un astfel de dispozitiv, poate ai observat că în multe cazuri acesta vine la pachet cu o așa numită Gua Sha. După cum vei vedea puțin mai jos, diferența dintre rola de jad și gua sha este modul de utilizare. Din această cauză, rola de jad este un dispozitiv mai bun pentru îmbunătățirea circulației, pe când Gua Sha este o soluție bună pentru diminuarea ridurilor și tonifierea pielii.

Cum se utilizează rola de jad

Îndepărtează machiajul și apoi curăță tenul cu un gel spumant. Pentru a facilita rularea pietrei pe ten, aplică un ser, un ulei sau o cremp hidratantă – în funcție de tipul tenului tău și de preferințele tale.

După ce te-ai asigurat că tenul este curat și hidratat, poți începe să utilizezi rola de jad. Mișcările se repetă de 4-5 ori pe fiecare parte:

 

 

Cum se utilizează Gua Sha

M-am tot gândit cum aș putea să explic și să ilustrez modul de utilizare al acestui dispozitiv Gua Sha, dar am ajuns la concluzia că cel mai bine împărtășesc cu voi un video al Sandrei Lanshin, un medic dermatolog care predă aceste tehnici peste tot prin lume. Enjoy!

 

EXEMPLE DE PRODUSE:

 

 

SKIN GYM Jade Facial Workout Set

285 lei

SHOP

 

 

 

 

 

 

rola jad

 

 

Revolution Skincare Roller Jade

103 lei

SHOP

 

 

 

 

 

 

Dacă ai întrebări legate de rutina ta de îngrijire sau sugestii pentru articole viitoare, poți să-mi scrii direct pe info@georgianamerloi.com.

Până data viitoare,

G

 

ARTICOLE RECENTE:

Acidul Azelaic – tot ce trebuie să știi

Cum sa (nu) folosești Retinol

Regim de îngrijire pentru începători